Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ξεκινούν τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για την απολιγνιτοποίηση ύψους 107 εκατ. ευρώ»



Ξεκινάει από σήμερα η παρέμβαση στήριξης της απασχόλησης στον τόπο μας, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης, με προγράμματα που θα φτάσουν το συνολικό ποσό των 107 ευρώ!

Πρόκειται για το κοινωνικό πακέτο στήριξης για το οποίο είχε δεσμευτεί από πέρυσι η κυβέρνηση, με χρόνο υλοποίησης την περίοδο 2021-2022, και μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή.

Τα δύο πρώτα προγράμματα, ύψους 62.000.000 ευρώ, αναφέρονται:

Α) Σε πρόγραμμα επιδότησης για την πρόσληψη 3.400 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι προηγουμένως εργάζονταν σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση, και
Β) Σε πρόγραμμα για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας 1.450 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η διασφάλιση του εργασιακού ισοζυγίου στον τόπο μας είναι μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για να καταστεί δίκαιη η Μετάβαση, ιδίως στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία μόνιμων θέσεων απασχόλησης.

Η συγκεκριμένη είναι η πιο στοχευμένη παρέμβαση στην περιοχή μας μέχρι σήμερα για την απασχόληση και πρέπει να παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις της στην τοπική αγορά εργασίας και εφόσον απαιτηθεί να υπάρξουν και οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Σίγουρα, όμως, αποτελεί μία ακόμα απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επιτυχή έκβαση του σύνθετου εγχειρήματος της Δίκαιης Μετάβασης.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας

Με τιμή,
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ξεκινούν τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για την απολιγνιτοποίηση ύψους 107 εκατ. ευρώ»

  1. Η δίκαιη μεταβαση στις ασπιρινες του ΟΑΕΔ;
    Τα επιδοματα του Τσιπρα σας ενοχλουσαν;
    Στο βαθος το ζηλευουμε αυτο που ρεζιλευουμε;
    Και οι προχθεσινες 3.000 τοσες θεσεις εργασιας;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.