Εργασίες συντήρησης της υψηλής γέφυρας Σερβίων – Σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί



Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης της γέφυρας Σερβίων, οι οποίες θα αφορούν στη στεγανοποίησή της στα σημεία διάβρωσης. Μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη ώστε να δημοπρατηθεί το έργο, με το κόστος να ανέρχεται στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό αποφασίστηκε χθες 17/11/2021 στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη, εκπροσώπων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.», των τεχνικών υπηρεσιών, και εκπρόσωπων των Δήμων Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, θα ακολουθήσουν σε δεύτερο στάδιο εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν σε περίπου τρία χρόνια και θα αφορούν στη γενική αποκατάσταση της γέφυρας -ένα έργο που όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι απαιτεί σύνθετες ενέργειες.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, φαίνεται πάντως ότι η γέφυρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Εν τω μεταξύ εξετάζεται η απομάκρυνση των φαναριών που τοποθετήθηκαν στις δύο εισόδους της γέφυρας.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.