«Ό,τι ονειρευτείς μπορείς να το πετύχεις»: Μητέρα, φοιτήτρια και σκληρά εργαζόμενη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα δίνει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα



Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ εκτός από το σύμπαν, πρέπει να έχεις και την αστείρευτη θέληση και την συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Η Παρασκευή Γεωργίου από την Πτολεμαΐδα, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, απλά το πετυχαίνεις!

Πριν από 4 χρόνια είχε εισαχθεί στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ΤΕΙ Κοζάνης, στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Αντιρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα η κόρη της φοιτούσε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ακόμα δυο ανήλικα παιδιά.

Σε συνδυασμό με όλα αυτά, δούλευε υπάλληλος στη Δ.Ε.Η. σε ένα δύσκολο, ανδροκρατούμενο και αφιλόξενο χώρο, στη συντήρηση λέβητα.

Ρολόι ξεχωριστοί και αντικρουόμενοι. Μητέρα, εργαζομένη, φοιτήτρια και μαχήτρια, δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται, να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, όπως αυτό των σπουδών της.

Η Παρασκευή Γεωργίου, αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για την εκπλήρωση του ονείρου, αφού η ίδια αποφοίτησε φέτος από τη σχολή της.

Δυναμική και αστείρευτη, αφού εκπλήρωσε τον έναν από τους στόχους της δίνει το δικό της μήνυμα μέσα από το KOZANILIFE.GR και θέτει τους επόμενους στόχους:

«Και πάλι εδώ 4 χρόνια μετά! Αν γυρίσω πίσω στον χρόνο ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να ζω αυτή την στιγμή. Μου άρεσε να σκέφτομαι πάντα πριν κοιμηθώ τί έκανα όλη μέρα σήμερα και τί θα μπορούσα να κάνω περισσότερα αύριο.Έβαζα στόχους, είχα όνειρα και μεράκι να ζήσω αυτό το υπέροχο ταξίδι των σπουδών μου, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες. Μονο αν το δεις σαν περιπέτεια και ξεκινήσεις με ενθουσιασμό και πείσμα πως ότι και να γίνει εγώ θα φτάσω,θα μπορέσεις να απολαύσεις εκτός από την χαρά του προορισμού και την μαγεία της διαδρομής. Ότι ονειρευτείς μπορείς να το πετύχεις, αρκεί να πιστέψεις σ’ εσένα. Μην διστάζεις!

Κοιτούσα το τέρμα του ονείρου μου, φανταζόμουν την διαδρομή και έβαζα τα θέλω μου πιο πάνω από τα πρέπει. Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μπορείς! το έλεγα συνεχώς και ας μην το πίστευα.

Θέλω να γίνω ο Φάρος των παιδιών μου,η έμπνευση,το θάρρος και το τόλμημα σε τόσους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή αλλά οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ την δύναμη να τολμήσουν να κάνουν κάτι παραπάνω, κάτι που αγαπούν πολύ και μέσα από μένα νιώσανε την χαρά, την ολοκλήρωση σαν να το έκαναν οι ίδιοι. Ειμαι εδώ λοιπόν να τους πω ότι Μπορείτε. Όλοι, ένα βήμα την φορά και είναι μόλις η αρχή. Τολμήστε! Άξιζει!

Το ταξίδι μου αυτό μπορεί να μην ήταν η Ιθάκη που ξέρουμε… αλλά σίγουρα είχε ανταύγειες από την Ιθάκη».

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Ό,τι ονειρευτείς μπορείς να το πετύχεις»: Μητέρα, φοιτήτρια και σκληρά εργαζόμενη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα δίνει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα

  1. Μαυρίδης Γρηγόριος

    - Edit

    Απαντήστε

    Συγχαρητήρια ‼️ Άξια συνάδελφος που δεν της χαρίστηκε τίποτε!! Ένα μεγάλο μπράβο και στην οικογένεια της που την στήριζε τόσα χρόνια!!
    Στον επόμενο στόχο με υγεία Βιβή!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.