Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά την εστίαση, ειδικά σε περιοχές όπως η Π.Ε. Κοζάνης, που έχει πληρώσει δυσανάλογα το τίμημα της ανεπάρκειας των μέτρων της»



Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στην εστίαση, δήλωσε:

«Η Π.Ε. Κοζάνης υφίσταται, εδώ και ενάμιση χρόνο, σε υπέρτατο βαθμό, τις δραματικές συνέπειες από τις αλλοπρόσαλλες, αντιφατικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνέπειες από την παρεπόμενη οικονομική κρίση με τον κλάδο της εστίασης να είναι ο κατεξοχήν πληττόμενος από την πολλαπλή σώρευση των δυσχερειών.

Η σημαντική μείωση του τζίρου και ο στιγματισμός για την εξάπλωση της πανδημίας, δημιούργησε ένα δυσμενές περιβάλλον για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στον χώρο. Επιπλέον, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να τους επιβαρύνει με το φόρτο των υγειονομικών ελέγχων, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, με τελικό αποτέλεσμα τη νέα, σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τους.

Είναι βέβαιο ότι, σύντομα, κι άλλες επιχειρήσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με το φάσμα του κλεισίματος, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλο χτύπημα στην κοινωνική συνοχή, την εργασία και την οικονομία.

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης, ωστόσο το ίδιο αναγκαία είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, τόσο γενικά, αλλά ειδικά στην περιοχή μας που πληρώνει βαρύ τίμημα εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προτείνει τα ακόλουθα μέτρα για την ανάσχεση της κρίσης: ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής, ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια, αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης. Είναι τα ελάχιστα δυνατά μέτρα, ώστε όλες και όλοι, να βγούμε όρθιοι και δυνατοί την επόμενη ημέρα.»

Τέλος, η κ. Βέττα, που συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Κοζάνη, κατέληξε:

«Είναι καιρός να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των επιχειρηματιών και των εργαζομένων. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις ώστε η εστίαση, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, να στηριχτούν ουσιαστικά και βιώσιμα.»

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

2 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά την εστίαση, ειδικά σε περιοχές όπως η Π.Ε. Κοζάνης, που έχει πληρώσει δυσανάλογα το τίμημα της ανεπάρκειας των μέτρων της»

  1. ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ Η ΒΕΤΤΑ? ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ..ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ..

  2. Αφου στεναχωριεται ο μητσοτακης,ο γεωργιαδης,ο πλευρης,ο βοριδης τα παιδια που αγαπουν πολυυυυυ το λαο και τιμουν πολυυυυ την εξεργεση στο Πολυτεχνειο….
    Δε μας παρατατε ολοι σας ,οι υποτακτικοι της επιτελικης καταστροφης του λαου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.