Κορονοϊός: Εξετάζουν ακαταδίωκτο για τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να προστατευθούν από την «βροχή» μηνύσεων αντιεμβολιαστών



Η κυβέρνηση έχε απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δυναμικό του ΕΣΥ, καθώς ο κορονοϊός «δοκιμάζει» τις αντοχές του.

Υπάρχει, όμως, ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, όπως λένε εκπρόσωποί τους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το… τσουνάμι μηνύσεων εναντίον των λειτουργών της υγείας στα δημόσια νοσοκομεία από αντιεμβολιαστές νοσηλευόμενους, συγγενείς και δικηγόρους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας που διεξήχθη στην Αθήνα το Σάββατο, 13.11.2021, υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο –και στην οποία παρέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας– ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, δήλωσε δυσαρεστημένος από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των γιατρών στο κάλεσμα της Πολιτείας.

«Δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θέλαμε για να μπορέσει να στηριχθεί το ΕΣΥ. Σας ζητάμε να πείσετε τα μέλη σας. Αν υπήρχε μεγάλη παρουσία από τα μέλη σας, δεν θα υπήρχε επιβάρυνση με άλλες διαδικασίες και ανάγκη επίταξης υπηρεσιών και επιστράτευση γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων», δήλωσε συγκεκριμένα.

Για επίλυση του προβλήματος της αστικής ευθύνης δεσμεύτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη δέσμευσή του, ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο, οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ.Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι θα επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με την covid στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι όλος ο κλάδος έχει κληθεί να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτήν την δύσκολη ώρα για τη χώρα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, ωστόσο εκφράστηκε από την πλευρά του προεδρείου η πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώπιον όλων των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσιάστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να μη χρειασθεί τελικώς να γίνει η επίταξη υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς.

Τι προτείνει η Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την νομική προστασία των γιατρών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εδώ και καιρό έχει αποστείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτεινόμενη διάταξη με την οποία θα προστατεύονται οι γιατροί που θα εργασθούν εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ.

Η προτεινόμενη διάταξη είναι η εξής:

Προτεινόμενη διάταξη

«Ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετη διάταξη οποιουδήποτε άλλου νόμου, οι ιατροί και οι μονάδες υγειονομικής περίθαλψης στις οποίες αυτοί ασκούν το λειτούργημα τους απαλλάσσονται από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για τυχόν ιατρικά σφάλματα που προκαλούνται από ενέργειες ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων συνθηκών αντιμετώπισης ιατρικών περιστατικών της πανδημίας του COVID-19, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι:

(i) οι πράξεις ή παραλείψεις τους αφορούν την περίθαλψη ασθενούς από COVID-19,

(ii) οι πράξεις ή παραλείψεις τους δεν αντίκεινται στα εφαρμοστέα στην Ελληνική Επικράτεια μέτρα για την διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19,

(iii) οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης παρέχονται καλόπιστα και οι τυχόν ζημίες από πράξεις ή παραλείψεις δεν οφείλονται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ευθύνης τους κατά την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε πάσχοντες από COVID-19 κρίνεται πραγματικά βάσει των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας».

Πηγή: iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη.

3 σχόλια στο άρθρο “Κορονοϊός: Εξετάζουν ακαταδίωκτο για τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να προστατευθούν από την «βροχή» μηνύσεων αντιεμβολιαστών

  1. Οι τρεις καμπαλεροςΤ.Μαρουδας( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Ας αφησουμε το ακαταδιωκτο των γιατρων και ας πιασουμε το ακαταδιωκτο των πολιτικων οι οποιοι δρουν χειριστικα απαναντι στους γιατρους και νοσηλευτες!!
    Παλια οι κυβερνωντες μας ελεγαν η επιτροπη των γιατρων προτεινει και εμεις αποφασιζουμε!
    Παλια που τα κρουσματα ηταν λιγοτερα!
    Σημερα που εχουμε εκρηξη κρουσματων,προερχομενων και απο εμβολιασμενους και μη,βγαινουν στις τηλεορασεις και διατείνονται: εμεις αποφασιζουνε για το ανοιγμα- κλεισιμο της κοινωνιας και δεν περιμενουμε εισηγηση της των γιατρων επιτροπης!!
    Και οι γιατροι;
    Οι επιστημονες που σωζουν την ανθρωποτητα απο πανδημιες και αλλες ασθενειες;
    Σκυβουν τον περηφανο αυχενα τους μπροστα στις αποφασεις του μητσοτακη και των τριων υπουργων,μη γιατρων,οι οποιοι ως μη γιατροι ομιλουν εξ ονοματος των γιατρων!!
    Τρεις υπουργισκοι,ο ενας τηλεβιβλιοπωλης,ο αλλος δικηγορος και ο τριτος δικηγορος και λενε: ο πρωτος 1100 ΜΕΘ,ο δευτερος 1300 ΜΕΘ,ο τριτος πιο” δικηγορος” δε λεει αριθμο!!
    Και ολη η διαφορα τους ειναι 200 ΜΕΘ,σαν να λεμε δυο – τρεις ΜΕΘ!!
    Εχουμε 17.000 συνανθρωπους μας που εχασαν τη ζωη τους,εαν ενας και μονον εξ αυτων,εαν ενας συνανθρωπος μας εχασε τη ζωη του εξ αιτιας ασυνενοησιας των παραπανω πολιτικισκων,τοτε…τοτε ολοι τους οι επιτελικοι ειναι ηθικοι αυτουργοι των χιλιαδων χαμενων συνανθρωπων μας!!
    Οι νεκροι,εσεις οι τρεις που αποφασιζετε ,δεν ειναι αριθμοι,ειναι πατερας,μανα,αδελφος,φιλος,συναδελφος και…και….!
    Απ την στιγμη που το πολιτικο ακαταδιωκτο ισχυει και “σ αυτη “τη ζωη,εχουμε δει στην Ιστορια πολλα λαθη ακαταδιωκτων που πληρωθηκαν με εκατομβες νεκρων!!!
    Και αυτο το ρημαδι το ακαταδιωκτο ουτε που ακουμπαει στον πολιτη,αλλα κοιμαται αγκαλια με τους πολιτικους!
    Το ακαταδιωκτο των πολιτικων,το περνανε οι πολιτικοι πρωτα στην επιτροπη,τη δικια τους επιτροπη,η οποια διαλαλει καθημερινα στην τηλεοραση,εκτος απο την επιστημη,διαλαλει και τις κυβερνητικες θεσεις!!
    Κυριοι της κυβερνησης,κρατειστε το ακαταδιωκτο για τη δοτη επιτροπη σας!!!
    Οι γιατροι που δεν ανηκουν στα επιτροπατα σας τα κυβερνητικα,ανηκουν στον Ιπποκρατη τους και στην υπηρεσια των ανθρωπων!!
    Ρωτησατε τους απλους γιατρους και νοσηλευτες αν δεχονται να καλυφθουν κατω απο τον μανδυα του ακαταδιωκτου;
    Οχι!!
    Απλως θελετε μεσω της επιτροπης των γιατρων- εισαγγελατων της τηλοψιας να ξεφτιλισετε τους απλους και καλους και α ν θ ρ ω π ι σ τ ε ς Ιατρους του Δημοσιου Συστηματος Υγειας!!
    Τελικα το ακαταδιωκτο γεννησε το ” διαιρει και βασιλευε” η το αντιθετο;
    Παντως,απο το 2019 οι δυο παραπανω ” ηθικότατες αξίες” βαδιζουν χερι- χερι!
    Μπροστα οι τρεις υπουργοι :,ο βιβλιοπωλης,ο δικηγορος και ο δικηγορος και πισω ακολουθουν οι δυο αξιες!!
    Μπροστα πηγαινει ο αρχηγος κ.λ.π.κ.λ.π.
    Ψαχνω να βρω τους τρεις παραπανω υπουργισκους,τι τους ενώνει…..
    που τους εχω ξαναδει και τους τρεις μαζί;που τους εχω ξαναδει;

  2. Α1 καταδιωκτικο( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Τωρα καταλαβα ,καθοτι αργοστροφος τω νοί,τι μου θυμιζουν οι τρεις παραπανω υπουργεύοντες;τα τρια “παλικαρια” που πριν 54 ετη επεβαλαν το κ α τ α δ ι ω κ τ ι κ ο ,το ΜΗ ακαταδιωκτο σύμπαντος του ελληνικου λαου!!
    Εχουν μια ομως διαφορα μεταξυ τους!
    Οι τρεις πρωτοι δεν ησαν του κομματος της νεας δημοκρατιας,οι τρεις δευτεροι ειναι αυτη την ωρα που γραφονται αυτες οι γραμμες( αυριο δεν ξερουμε που θα ειναι) η αιχμη του δορατος της νεας δημοκρατιας,ενα δόρυ που μας μπήκε πολύ βαθια,εννοώ πολυ βαθια στην καρδια της κοινωνιας ολακερης….θού κύριε….φυλακην….
    8 ησαν τα καταδρομικα του Ελληνικου Πολεμικου Ναυτικου,απο το 1926 μεχρι σημερα!!
    Τα: Α1,Α2,Α3,Α4,Α5,Α6,Α32 και ΑΥΡΑ ΙΙΙ…
    Σημερα με την αναλγητη αυτη κυβερνηση ολοι οι Ελληνες πρεπει να γινομαι καταδιωκτικα και να καταδιωξουμε την καινουρια τριανδρια,πιστα αντιγραφα και μεταλλαξεις των προπατόρων τους με πατριαρχη τον ” μονο υπευθυνο σ’ αυτη τη χωρα” και του υπολοιπου θιασου του αχταρμα και συμφερτου και πανσπερμιας των ακαταδίωκτων κληρονομικω δικαιω;αμ δε!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.