Πώς να επιλέξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια για ένα δέντρο με στυλ



Όλοι μας έχουμε δει σε κάποια φάση ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που το έχουμε λατρέψει για την αισθητική του και τη σωστή επιλογή στολιδιών. Αν ζηλεύετε ένα τέτοιο δέντρο και αισθάνεστε ότι το δικό σας δεν έχει αυτή τη φινέτσα, τότε κατά πάσα πιθανότητα πρέπει απλώς να του αλλάξετε στολίδια.

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, οπότε πώς να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στα γούστα σας αλλά και τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Οι διακοσμητές από το Echo Deco, που χρόνια τώρα παρουσιάζει ιδιαίτερες ιδέες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, εξηγούν τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε.

Ποιοι είναι οι τύποι χριστουγεννιάτικων στολιδιών;

Το ότι υπάρχουν χιλιάδες χριστουγεννιάτικα στολίδια εκεί έξω δεν είναι απαραίτητα καλό για όλους, αφού πολλούς τους αγχώνει. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλό είναι να οργανώσετε στο μυαλό σας τους βασικούς τύπους στολιδιών, για να μπορείτε ευκολότερα να διαλέξετε:

  • Μπάλες: Οι μπάλες είναι η πιο κλασική επιλογή και ιδανική για μια ξεχωριστή διακόσμηση με vintage πινελιές. Οι μπάλες βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και υλικά, οπότε συνδυάζονται άνετα και με άλλα στολίδια. Υπάρχουν, όμως, και απλές μπάλες σε μοντέρνα χρώματα, όπως γκρι, μωβ και γαλάζιες, που παραπέμπουν σε έναν απόλυτα σύγχρονο στολισμό.
  • Στολίδια σε άλλα σχήματα: Για παράδειγμα νιφάδες, αστέρια ή καμπάνες. Αυτά καλό είναι να μπαίνουν μαζί με μπάλες για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
  • Φιγούρες: Άγιος Βασίλης, ξωτικά, τάρανδοι και αγγελάκια είναι εντυπωσιακές επιλογές για ένα επιβλητικό δέντρο που θα τραβάει τα βλέμματα. Πολλά από αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια βγαίνουν και σε ασφαλή υλικά για σπίτια με μωρά και παιδιά, όπως βαμβάκι ή ξύλο.
  • Φιόγκοι: Μπορείς να γεμίσεις τα άδεια κλαδιά του δέντρου με φιόγκους και κορδέλες, ώστε να ολοκληρώσεις τον στολισμό χωρίς να βαρύνεις πολύ το δέντρο.
Πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικα στολίδια που ταιριάζουν με τη διακόσμησή μου;

Όταν αγοράζετε καινούρια στολίδια, δώστε μεγάλη σημασία στη διακόσμηση του χώρου, αλλά όχι μόνο. Μεγάλο ρόλο παίζει και το χρώμα του δέντρου, καθώς τα στολίδια πρέπει να κάνουν αντίθεση με αυτό. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ως βασικό το χρώμα που γενικά κυριαρχεί στο σαλόνι, αρκεί όμως να ταιριάζει και με το δέντρο. Αν, για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι σε γκρι αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε ασημένιες μπάλες, ενώ για σαλόνια προς το μπεζ και το καφέ, οι χρυσές μπάλες είναι ιδανικές. Έπειτα, μπορείτε να αποφασίσετε για άλλο ένα χρώμα, που θα δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως το κόκκινο, το μπλε ή το λευκό.

Σχετικά με τα υλικά των στολιδιών, εδώ θα πρέπει να προσέξετε το ύφος που θέλετε να βγάλετε προς τα έξω, σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του σαλονιού. Για vintage διακόσμηση ιδανικά είναι τα γυάλινα στολίδια, ενώ για πιο ρουστίκ αισθητική, τα ξύλινα στολίδια σε γήινες αποχρώσεις είναι εξαιρετικά.

Τα μεταλλικά στολίδια δίνουν έναν μοντέρνο τόνο, αλλά αν είναι σε έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχέδια μας παραπέμπουν περισσότερο στο ρετρό. Για minimal αισθητική, μπορείτε να στολίσετε το δέντρο μόνο με μπάλες σε ματ χρώμα και να τις πλαισιώσετε με μερικά εκκεντρικά φωτάκια.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να φαντάζεστε το τελικό αποτέλεσμα και να επιλέγετε στολίδια που ταιριάζουν μεταξύ τους. Δείτε στο Echo Deco μια μεγάλη ποικιλία σε μπάλες και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια που είναι τόσο ξεχωριστά, ώστε δεν θα τα δείτε φέτος σε άλλο δέντρο!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.