Ο Σύλλογος Διαβητικών Κοζάνης για την 14η Νοεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη αφιερωμένη στην “Πρόσβαση στην φροντίδα του διαβήτη”



«1921-2021» εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, εκατομμύρια άνθρωποι με διαβήτη σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται. Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται συνεχή φροντίδα και υποστήριξη για τη διαχείριση της κατάστασής τους και την αποφυγή επιπλοκών. Οι εξελίξεις της επιστήμης είναι ραγδαίες  και νέες τεχνολογίες δίνουν ελπίδα για καλύτερη ρύθμιση και καλύτερη ποιότητα ζωής  των ατόμων που παλεύουν καθημερινά με το διαβήτη τους.

Έτσι και εμείς τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία» δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ, ΖΟΥΜΕ, γιατί έχουμε στα χέρια μας το πολύτιμο αυτό δώρο που λέγεται ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ δραστηριοποιούμαστε, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε, συνεργαζόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικώντας την πρόσβαση στην φροντίδα του διαβήτη.

Τώρα είναι η ώρα για τις κυβερνήσεις, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους υποστηρικτές να δράσουν για να αυξήσουν τις επενδύσεις στη φροντίδα και την πρόληψη του διαβήτη και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν με διαβήτη – 460 εκατομμύρια άνθρωποι – μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!!! 

Αν όχι τώρα, πότε?

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                          ΒΑΣΣΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.