Στο «βαθύ κόκκινο» η Π.Ε. Κοζάνης – Το 44% της χώρας στο επίπεδο 5 του επιδημιολογικού χάρτηΗ αύξηση της διασποράς του κορονοϊού είναι πλέον διασκορπισμένη σε όλη τη χώρα και κάθε εβδομάδα εντάσσονται νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στο «επίπεδο 5» μπαίνουν ακόμα 5 περιοχές (Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα και Φθιώτιδα) και έτσι έχει σημάνει συναγερμός στο 44% της χώρας.

Μέχρι στιγμής η σήμανση «βαθύ κόκκινο» δεν επισύρει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, επιπλέον πέντε περιοχές της χώρα εντάσσονται αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Πρόκειται για τη Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα. Να σημειωθεί ότι το 44% της όλης της χώρας βρίσκεται στο επίπεδο 5 του Επιδημιολογικού Χάρτη.

Επίσης, ανέβηκε το επιδημιολογικό φορτίο στον βόρειο και ο νότιο τομέα της Αθήνας και συγκεκριμένα από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, καθώς επίσης και η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα.

Οι 22 περιοχές της χώρας που είναι στο «βαθύ κόκκινο» είναι:

Θεσσαλονίκη,
Αρκαδία,
Άγιον Όρος,
Αχαΐα,
Λάρισα,
Μαγνησία,
Κιλκίς,
Ημαθία,
Πιερία,
Έβρος,
Πέλλα,
Ξάνθη,
Δράμα,
Μεσσηνία,
Σέρρες,
Τρίκαλα,
Καβάλα,
Κοζάνη,
Καρδίτσα,
Χαλκιδική,
Ιωάννινα,
Φθιώτιδα.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.