Σε ζωντανή μετάδοση το Αναπτυξιακό Φόρουμ με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει»



Το Επιμελητήριο Κοζάνης ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του  Αναπτυξιακό Φόρουμ με τίτλο «Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει», που θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 9:30 π.μ., στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και διαδικτυακά μέσα από τον σύνδεσμο https://youtu.be/PVV7eumL5nY 

Το φόρουμ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και διοργανώνεται με τη συνδρομή του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε στη συζήτηση για το μέλλον της περιοχής να συμμετέχουν σημαντικοί κυβερνητικοί και διπλωματικοί φορείς που εντατικοποιούν την εθνική προσπάθεια για την οικοδόμηση της επόμενης μέρας.

Το φόρουμ έχει τεθεί επίσης υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διαδικασία της Μετάβασης. Όπως άλλωστε είναι γνωστό, έχει υιοθετήσει την πρόταση του Επιμελητηρίου Κοζάνης για δημιουργία Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης, κατά την τελευταία της Γενική Συνέλευση το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Χατζηθεοδοσίου έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλα τα Επιμελητήρια που εκ του ρόλου τους παρακολουθούν τη διαδικασία από επιχειρηματικής άποψης.

Στο Φόρουμ θα τεθούν τα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα προς απάντηση από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς που λαμβάνουν μέρος σε αυτό:

Ποιες οι πολιτικές, οι πρωτοβουλίες και ποια τα πλεονεκτήματα, οι ευκαιρίες και από την άλλη πλευρά ποια τα προβλήματα και οι απειλές στο δρόμο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση; H Δυτική Μακεδονία αλλάζει, πόσο εφικτή είναι όμως η προσαρμογή στα νέα επιχειρηματικά δεδομένα; Ποια η συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του υφιστάμενου επιχειρηματικού δυναμικού; Ποιος ο ρόλος του ξένου παράγοντα και πόσο σημαντικές είναι οι ξένες επενδύσεις στο δρόμο αυτό; Με ποιους εναλλακτικούς τρόπους μπορεί να ενισχυθεί η παρουσία και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες, παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση; Ποιος ο ρόλος των φορέων σε εθνικό επίπεδο και πως κεφαλαιοποιείται η παρουσία της Enterprise Greece στο όλο εγχείρημα; Πως αποτιμάται το έργο του σχεδιασμού και ποιες οι προκλήσεις στη φάση της υλοποίησης; 

Εισηγητές θα είναι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Ιωάννης Μητλιάγκας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ  Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του EnterpriseGreece Γιώργος Φιλιόπουλος, και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα: η Α.Ε. Σουλεϊμάν Χάμιντ Σάλεμ Αλμαζρούι. Θα παραβρεθούν επίσης, δίνοντας το στίγμα της συντεταγμένης επιμελητηριακής παρουσίας, Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από περιοχές που είναι εμπλεκόμενες με τη Δίκαιη Μετάβαση.

Μετά το πέρας του φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ. 

Προϋποθέσεις  συμμετοχής δια ζώσης :

Πιστοποιητικό ολοκληρωμένου (προ τουλάχιστον 14 ημερών ) εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό νόσησης  που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Τυχόν αρνητικό τεστ COVID (RCR ή RAPID) ΔΕΝ επαρκεί.

Σημ. Τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι νεότερη αλλαγή τους.Πληροφορίες – 2461041693

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.