Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟΌπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα το ΕΚΝΚ στέκεται αλληλέγγυο στην αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  που εδώ και 22 μήνες δίνουν με αξιοπρέπεια και επιμονή έναν αγώνα που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανή την εμβληματική επιχείρηση και να αποτρέψει τους σχεδιασμούς για τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Διεκδικώντας τα αυτονόητα που δεν είναι άλλα από την κατοχύρωση:

  • Της ενιαίας  λειτουργίας της επιχείρησης 
  • Των θέσεων εργασίας
  • Των δικαιωμάτων των εργαζομένων 
  • Την καταβολή των δεδουλευμένων 
  • Της  υγιούς και ασφαλούς εργασίας, 

οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν  Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας (μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών) έχοντας στο πλευρό τους τα Σωματεία τους και χιλιάδες εργαζόμενους ανά τη χώρα.

Είναι σαφές πως η  ΛΑΡΚΟ, μια από τις μεγαλύτερες  (ελάχιστες εναπομείνασες) εξωστρεφείς βαριές βιομηχανίες της χώρας πρέπει να διασωθεί, με όρθιους και αξιοπρεπείς τους εργαζόμενους της.   

Με την ανεργία να βρίσκεται πάντα στα κόκκινα όρια, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι ζωτικής σημασίας και το ΕΚΝΚ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διάσωση της επιχείρησης πρωτίστως αλλά και για την ανασυγκρότηση και οικονομική της ανάκαμψη.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.