Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες και πως εξυπηρετούνται οι πολίτες



Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, καθορίστηκαν με απoφάσεις του Συντονιστή της Α.Δ.Η-Δ.Μ κ. Βασίλειου Μιχελάκη, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, ΕΟΔΥ) και κατ΄εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέτρα ασφάλειας τα οποία τηρούνται και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τόσο από τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και από τους πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες της, αφορούν πρωτίστως στην είσοδο του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, από τα ξημερώματα του Σαββάτου 06 Νοεμβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ 1α/Γ.Π. οικ. 69136/2021 (ΦΕΚ 5138/Β/05-11-2021) ισχύουν τα κάτωθι :

  1. Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν κανονικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως δημόσια υπηρεσία.
  2. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση αλλά και όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
  3. Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες, γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή τη βεβαίωση αρνητικού τεστ για κορωνοϊό COVID-19 όπως PCR (μοριακό) εντός των τελευταίων 72 ωρών ή RAPID-TEST εντός του τελευταίου 48ωρου.
  4. Τα παραπάνω πιστοποιητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από τα νόμιμα αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας.
  5. Στις υπηρεσίες υποδοχής κοινού, η αναμονή γίνεται με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από πολίτη σε πολίτη και η προώθησή τους κατά μόνας. 
  6. Στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλο το προσωπικό των υπηρεσιών και του κοινού καθώς και η χρήση απολυμαντικών σκευασμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, από την 1η Μαΐου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να κλείνει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Ζητήστε ραντεβού».

Η διαδικασία υποβολής του σχετικού αιτήματος γίνεται με απλό τρόπο και περιλαμβάνει την καταχώρηση των στοιχείων του πολίτη, την υπηρεσία που επιθυμεί να επισκεφτεί, την επιθυμητή ημέρα και ώρα καθώς και το λόγο της αυτοπρόσωπης εξυπηρέτησης στο χώρο της συγκεκριμένης υπηρεσίας ενδιαφέροντός του. Η διαδικτυακή διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι : http://www.apdhp-dm.gov.gr

Στην ανωτέρω ιστοσελίδα ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας μπορεί να ενημερώνεται για όλους τους αριθμούς τηλεφώνων και τα e-mails επικοινωνίας κάθε υπηρεσίας και υπαλλήλου καθώς και για τις διοικητικές δομές του φορέα. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.