Επαγγελματικά ψυγεία συντήρησης ψαριών: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα για την επιχείρησή σας



Τα ψάρια είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν, το οποίο χρειάζεται ειδικές συνθήκες για τη διατήρηση της φρεσκάδας του. Συνεπώς, οποιαδήποτε επιχείρηση προβαίνει σε πώληση ψαριών είναι απαραίτητο να διαθέτει επαγγελματικά ψυγεία ψαριών, τα οποία διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά. Η κατάλληλη θερμοκρασία, η επίστρωση του εσωτερικού του ψυγείου για την προστασία από την αμμωνία, αλλά και η κατάλληλη εργονομία είναι βασικές ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα τέτοιο επαγγελματικό ψυγείο.

Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε στην αγορά του; Πώς θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας; Διαβάστε παρακάτω.

Θάλαμος ή βιτρίνα;

Η πρώτη βασική διάκριση που πρέπει να κάνετε είναι αν θα έχετε επαγγελματικό ψυγείο θάλαμό ή βιτρίνα; Η πρώτη επιλογή είναι για την αποθήκευση των ψαριών, ενώ η δεύτερη για τη διατήρησή τους για μερικές ώρες, όσο αυτά παρουσιάζονται στο κοινό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ένα ψυγείο θάλαμό, στο οποίο τα ψάρια φυλάσσονται σε συρτάρια. Εκεί μπορούν να διατηρηθούν απόλυτα ασφαλή, ώστε να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους. Μερικά από αυτά τοποθετούνται ύστερα στη βιτρίνα, ώστε να διατεθούν προς πώληση. Άλλωστε, στη βιτρίνα το ψάρι δε μπορεί να διατηρηθεί παραπάνω από λίγες ώρες, αφού η θερμοκρασία της είναι πιο υψηλή από του ψυγείου θαλάμου.

Μέγεθος

Όλα τα επαγγελματικά ψυγεία ψαριών βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων. Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του σωστού μεγέθους είναι ο διαθέσιμος χώρος που έχετε. Το ψυγείο βιτρίνα πρέπει να μπει σε περίοπτη θέση στο μαγαζί, χωρίς όμως να κλείνει τον χώρο. Από την άλλη, το ψυγείο θάλαμος μπαίνει οπουδήποτε στην κουζίνα, όμως δεν πρέπει να είναι κοντά σε κάποια πηγή ζέστης, όπως ο φούρνος. Γενικά, αυτό που ισχύει για όλα τα ψυγεία είναι ότι θα πρέπει η συσκευή να έχει γύρω της περίπου 30 εκατοστά ελεύθερο χώρο, ώστε να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας και να μην υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του μοτέρ.

Χωρητικότητα και αριθμός συρταριών

Στο ψυγείο βιτρίνα η χωρητικότητα μετριέται σε λίτρα, ενώ φυσικά παίζουν ρόλο και οι διαστάσεις της. Στο ψυγείο θάλαμο εκτός από τα λίτρα μεγάλο ρόλο στην αίσθηση του χώρου και τη λειτουργικότητα του ψυγείου παίζει και ο αριθμός των συρταριών. Όσο περισσότερα είναι τα συρτάρια τόσο περισσότερο μειώνεται η χωρητικότητα, όμως από την άλλη αυξάνεται η εργονομία. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο όταν έχετε διαφορετικά είδη ψαριών που πρέπει να αποθηκευτούν ξεχωριστά.

Πόρτες

Τα ψυγεία θάλαμοι μπορεί να έχουν μονή ή διπλή πόρτα, κάτι που έχει να κάνει με το μέγεθος και τη χωρητικότητά τους. Οι πόρτες αυτόματου κλεισίματος είναι η ιδανικότερη λύση σε μια επαγγελματική κουζίνα, ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας που μπορεί να βλάψει τα ψάρια, αλλά και να ανεβάσει πολύ τη μηνιαία δαπάνη ενέργειας.

Τροχήλατα ή σταθερά;

Τα τροχήλατα ψυγεία έχουν άνετους ελιγμούς για εύκολο καθαρισμό και γενικά τη μετακίνηση του ψυγείου, εφόσον αυτό χρειάζεται. Από την άλλη, τα σταθερά ψυγεία με ρυθμιζόμενα πόδια επιτρέπουν τη ρύθμιση του συνολικού ύψους της συσκευής ανάλογα με τις ανάγκες της κουζίνας και τον υπόλοιπο επαγγελματικό εξοπλισμό.

Στην εταιρεία Serko Ararat θα βρείτε επαγγελματικά ψυγεία και όλους τους τύπους επαγγελματικού εξοπλισμού που ταιριάζει στην δική σας επιχείρηση εστίασης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.