Προετοιμαστείτε κατάλληλα για ταξίδι με τη μηχανή σας



Οι λάτρεις των δικύκλων γνωρίζουν πολύ καλά πως το ταξίδι με μηχανή είναι μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη για πολλά χρόνια. Η απόλυτη ελευθερία που χαρίζει ένα τέτοιο ταξίδι είναι ανεπανάληπτη, και γι αυτό θα πρέπει να το ζήσει κάθε οδηγός μηχανής. Σίγουρα, υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία όσον αφορά τις συχνές στάσεις και το “πιάσιμο” από τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως είναι μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσετε!

Σε ένα ταξίδι με μηχανή θα γνωρίσετε πολλά μέρη, με διαφορετική ομορφιά το καθένα, ενώ θα έχετε σίγουρα την πολυτέλεια να τα απολαύσετε λίγο περισσότερο. Φυσικά, σε κάθε μεγάλο ταξίδι, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να γίνει μια υπέροχη, αξέχαστη και ξέγνοιαστη εμπειρία! Στην Injectionmotor η εμπειρία ετών σε ανταλλακτικά μηχανών μας καθιστά ικανούς να σας προτείνουμε μερικά σημαντικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε πριν από κάθε ταξίδι.

Τι πρέπει να φροντίσετε πριν το ταξίδι με μηχανή:

1. Ελέγξτε τη μηχανή του δικύκλου

Όλοι οι οδηγοί, ακόμα και των αυτοκινήτων, δεν ξεκινούν ποτέ ένα ταξίδι πριν κάνουν ένα καλό μηχανικό έλεγχο και συντήρηση. Το ίδιο λοιπόν είναι απαραίτητο και για το ταξίδι με τη μηχανή σας. Πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τη μηχανή και να παρατηρήσετε αν υπάρχουν διαρροές. Η αλυσίδα πρέπει να μην έχει στραβώσει σε κάποιο σημείο, ρυθμίστε την ανάλογα και λιπάνετέ τη. Οπωσδήποτε ελέξγτε τα φρένα, τα τακάκια, τις αναρτήσεις, τον συμπλέκτη αλλά και τα φώτα.

2. Κάντε έναν έλεγχο στα λάδια της μηχανής

Τα μαγικά υγρά για τη βέλτιστη απόδοση του κινητήρα σας είναι τα λάδια και το νερό. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει πολλά χιλιόμετρα με τη μηχανή σας, ελέγξτε τη στάθμη των λαδιών. Μετά από μια βόλτα με τη μηχανή, πραγματοποιήστε έναν σωστό έλεγχο και μην συμπληρώσετε παραπάνω λάδι αν δεν είναι απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μπουκάλι για να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σε περίπτωση που σας χρειαστεί.

3. Μετά τα λάδια, δείτε την ποσότητα νερού

Όπως είπαμε προηγουμένως, το νερό είναι απαραίτητος σύμμαχος για τις υψηλές θερμοκρασίες ή τις πιθανές βλάβες. Προσθέτωντας απιονισμένο νερό για ψυγεία και αντιψυκτικό θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και πάλι, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα συμπλήρωμα σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς το νερό βρύσης αντενδύκνειται. 

4. Λάστιχα

Τα λάστιχα πρέπει να είναι σχετικά νέα, κάτω από τριών ετών. Δώστε σημασία στην πίεση, ελέγξτε αν έχουν ρωγμές ή αν έχουν παραμορφωθεί διότι αν δεν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να προκληθεί ατύχημα στο δρόμο. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα ελαστικά μοτό που δεν έχουν ελεγχθεί σωστά αποτελούν μία βασική αιτία ατυχημάτων.

5. Προσέξτε τα φώτα

Αν τα φώτα σας δεν λειτουργούν απαγορεύεται να κυκλοφορήσετε ακόμα και στην πόλη. Ελέγξτε λοιπόν αν όλα λειτουργούν σωστά, και ρυθμίστε τα μπροστινά φώτα ώστε να βρίσκονται στο σωστό ύψος.

Αφού πραγματοποιήσετε τους παραπάνω ελέγχους, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη και μερικά ακόμα πράγματα. Φυσικά, δεν βάζετε μπρος τη μηχανή σας αν δεν έχετε ένα καλό, ανθεκτικό κράνος. Προσέξτε το φορτίο που κουβαλάτε να είναι σωστά κατανεμημένο και φροντίστε να έχετε ένα kit με απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα που μπορεί να σας χρειαστούν.

Έχοντας λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να απολαύσετε το ταξίδι με τη μηχανή σας. Καλό σας ταξίδι λοιπόν!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.