Επισκευή κουζίνας: DIY κινήσεις & πότε είναι απαραίτητος ο τεχνικός



Η DIY επισκευή κουζίνας είναι κάτι που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Σαφώς, είναι λογικό, όταν χαλάσει η κουζίνα σας, να θέλετε να αποφύγετε το κόστος του επαγγελματία τεχνικού, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα ότι χωρίς την έγκαιρη συνδρομή τεχνικού μπορεί η βλάβη να γίνει χειρότερη και επομένως πιο δαπανηρή. Υπάρχει και το ζήτημα ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, όταν μια ηλεκτρική συσκευή τέτοιας ισχύος, όπως η κουζίνα, δεν λειτουργεί σωστά.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρακάτω όλες τις περιπτώσεις όπου είναι ασφαλές να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας κάποιες δυσλειτουργίες στην κουζίνα και πότε θα πρέπει αμέσως να καλέσετε τεχνικό.

Ποιες επισκευές μπορείτε να κάνετε μόνοι σας
  • Δεν ανάβει το λαμπάκι του φούρνου. Αν γυρνάτε τους διακόπτες και το λαμπάκι της κουζίνας δεν ανάβει, τότε μπορεί απλά να έχει καεί ο λαμπτήρας. Αυτό ισχύει σίγουρα, αν ο φούρνους θερμαίνεται κανονικά. Το λαμπάκι δεν έχει κάποια άλλη λειτουργία πέρα από λόγους ασφαλείας, ώστε να ξέρουμε πότε ο φούρνος είναι αναμμένος. Πάντως, μπορείτε να το αντικαταστήσετε και μόνοι σας.
  • Η κουζίνα δε λειτουργεί. Αν η κουζίνα δεν ανάβει καθόλου, μάλλον υπάρχει πρόβλημα στην πλακέτα. Καλό είναι, όμως, πρώτα να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. να έχει πέσει κάποια ασφάλεια ή να έχει χαλάσει η πρίζα).
  • Ο φούρνος δε θερμαίνεται. Αν ο φούρνος ανάβει κανονικά, όμως δε βγάζει ζέστη, είναι πολύ πιθανό να έχουν μπλοκάρει οι διακόπτες. Για να το διαπιστώσετε, αρκεί να τους ανοιγοκλείσετε μερικές φορές. Αν τίποτα δεν αλλάζει, τότε θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό, γιατί προφανώς υπάρχει βλάβη στον θερμοστάτη.

Πότε χρειάζεστε τεχνικό
  • Δε δουλεύει κάποιο εξάρτημα, όπως το γκριλ ή οι εστίες. Τότε απαιτείται αλλαγή του ανταλλακτικού.
  • Ο φούρνος υπερθερμαίνεται. Αυτό συμβαίνει λόγω βλάβης στον ανεμιστήρα και είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Μέχρι να γίνει η επισκευή της κουζίνας, δεν θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε καθόλου!
  • Ο φούρνος είναι «νεκρός». Η βλάβη εντοπίζεται στην πλακέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πλακέτα μπορεί να επισκευαστεί. Αν όχι, η αντικατάστασή της είναι αρκετά ακριβή και δεν συμφέρει πάντα σε σχέση με την αγορά καινούριας κουζίνας.
  • Δεν κλείνει καλά η πόρτα. Κάτι που παρατηρείται συχνά λόγω της χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μεγάλη απώλεια θερμότητας. Παράλληλα, η θερμότητα αυτή διαχέεται σε όλη την κουζίνα, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Τις περισσότερες φορές απαιτείται η αλλαγή των μεντεσέδων, ώστε το κλείσιμο της πόρτας να είναι και πάλι ερμητικό.
  • Το φαγητό καίγεται. Προφανώς ο θερμοστάτης δυσλειτουργεί και δε μπορεί να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Συνήθως, με την αλλαγή του το πρόβλημα διορθώνεται.

Η εξιδεικευμένη ομάδα τεχνικών της AttikaService365.gr αναλαμβάνει άμεσα την επισκευή της κουζίνας σας και οποιαδήποτε οικιακής συσκευής εμφανίσει πρόβλημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.