Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδης: «35.000-40.000 πολίτες στην Π.Ε. Κοζάνης ακάλυπτοι στον κορoνοϊό – Εκστρατεία πειθούς για εμβολιασμό και ενίσχυση των νοσοκομείων»



«Τριάντα πέντε έως 40 χιλιάδες υπολογίζονται οι πολίτες που μένουν ακάλυπτοι από τον κορoνοϊό στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κοζάνης, με δεδομένο τον αριθμό των 80.000 εμβολιασμένων, καθώς και όσων έχουν καταγραφεί ως νοσούντες, κρούσματα και ασυμπτωματικοί», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

«Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία, εκτιμάται ότι το σύνολο όσων είναι ακάλυπτοι από τον κορονοϊό, ή θα εμβολιαστούν ή θα νοσήσουν τελικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεβεκίδης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης ανέφερε ότι «ο νομός Κοζάνης βιώνει μία μεγάλη έξαρση τις τελευταίες ημέρες, παρότι την προηγούμενη περίοδο φαινόταν να ελέγχεται η ροή των κρουσμάτων», ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μία αποτελεσματική εκστρατεία πειθούς για να εμβολιαστούν όσοι είναι ακάλυπτοι, καθώς και να ξεπεραστούν, όπου υπάρχουν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι φοβίες, η άρνηση και η συνωμοσιολογία.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των δύο νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, επισήμανε ότι «εν μέσω πανδημίας, χρειάζεται άμεσα ενίσχυσή τους με νέες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού», ενώ για τις μετακινήσεις γιατρών σε άλλα νοσοκομεία και δομές, ζητήθηκε να διασφαλισθεί η κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται, προκειμένου να μην υπάρχει αποδυνάμωσή τους.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.