5 ιδέες για να φωτίσετε όμορφα τον κήπο σας με φωτιστικά εξωτερικού χώρου



Όσοι τυχεροί έχουν κήπο μπορούν να απολαμβάνουν χαλαρωτικές στιγμές το καλοκαίρι και να νιώθουν ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Με τις μεγάλες ζέστες, μάλιστα, η πιο όμορφη ώρα για να χαρούμε τον κήπο είναι το βράδυ. Έτσι, τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι απαραίτητα.

Ο κατάλληλος φωτισμός προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από το να βλέπουμε απλώς στον κήπο τη νύχτα. Του δίνει στυλ, δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και μας βοηθάει να αναδείξουμε τα σημεία του κήπου που θέλουμε, ακριβώς όπως θα κάναμε και στο σαλόνι μας.

Πώς, όμως, μπορούμε να φωτίσουμε σωστά και αρμονικά τον κήπο; Διαβάστε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες από τη Desikos και μεταμορφώστε τον εξωτερικό χώρο σας.

Φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου τοποθετούνται είτε χωνευτά μέσα στο έδαφος (στο γκαζόν ή ανάμεσα στα πλακάκια) ή σε σημεία ένωσης του εδάφους με τον τοίχο / φράχτη. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι προσφέρουν έναν απαλό φωτισμό, ο οποίος σας βοηθάει να παίξετε με τις σκιές. 

Δεν μπορούν, φυσικά, να είναι τα μοναδικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου, όμως είναι εξαιρετικά, για να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι (π.χ. στην είσοδο του κήπου) και να αναδείξουν με εντυπωσιακό τρόπο τα δέντρα και τα φυτά που είναι δίπλα τους.

Ηλιακά φωτιστικά εδάφους / Depositphotos

Φωτιστικά τοίχου

Αν θέλετε να φωτίσετε ορισμένα σημεία του κήπου με διακριτικότητα, τότε υπάρχουν φωτιστικά που τοποθετούνται στον τοίχο ή που φαίνονται ελάχιστα. Μπορούν, μάλιστα, να μπουν και πίσω από δέντρα ή θάμνους και να φτιάξουν ένα όμορφο φωτεινό σημείο που θα τραβήξει τα βλέμματα. 

Αλλαγή εκόνας σε τοίχου

Φωτιστικά τοίχου διακριτικού φωτισμού / Depositphotos

Φωτιστικά οροφής

Όταν λέμε οροφής, δεν εννοούμε βεβαίως μόνο τα φωτιστικά που κρέμονται από πάνω, αλλά φωτιστικά που τοποθετούνται σε ψηλό σημείο, πάνω από το επίπεδο των ματιών. Αυτά τα φωτιστικά είναι απαραίτητα στο σημείο, όπου βρίσκεται το τραπέζι ή κάποιο σημείο διάβασης ώστε να μπορείτε να αξιοποιείτε τον χώρο με άνεση.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εδώ. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι πλαφονιέρες και οι απλίκες που χαρίζουν άπλετο φως. Άλλωστε, στους εξωτερικούς χώρους, όπως και στους εσωτερικούς, πρέπει να γίνεται ένας ισορροπημένος σχεδιασμός μεταξύ απαλού φωτισμού περιβάλλοντος και πιο έντονου φωτισμού σε ορισμένα σημεία.

Φωτισμός διαδρόμου εξωτερικού χώρου / Depositphotos

Εντυπωσιακά διακοσμητικά φωτιστικά

Δυστυχώς, σπάνια βλέπουμε τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου ως μια πολύ καλή ευκαιρία να διακοσμήσουμε τον κήπο μας με το δικό μας προσωπικό γούστο. Γιατί όχι όμως; Υπάρχουν πολλά φωτιστικά, τα οποία έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και μπορούν να μεταμορφώσουν το σημείο όπου θα τα βάλουμε.

Κρεμαστά φωτιστικά, φαναράκια, spot και απλίκες σε πρωτότυπα σχέδια είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε, για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με στιλάτα φωτιστικά.

Bonus tip: Πολλά φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι ηλιακά, δηλαδή διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ και φορτίζουν όλη μέρα από το φως του ήλιου. Αν έχετε σημείο που το βλέπει ο ήλιος για αρκετές ώρες τη μέρα ή δεν υπάρχει πλησίον ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τότε αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δείτε δεκάδες επιλογές σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου στο Desikos.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.