Κοζάνη: Δικαίωση για 232 καταθέτες της πρώην Συνεταιριστικής τράπεζας – 2,3 εκ. ευρώ καλείται να αποδώσει ο εκκαθαριστής



Δικαιώθηκαν στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας 232 καταθέτες της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας, που τα χρήματα τους είχαν παρακρατηθεί από τον εκκαθαριστή με την αιτιολογία, ότι αποτελούσαν επενδυτικό προϊόν.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, διατάσσεται ο εκκαθαριστής να αποδώσει το ποσό των 2,3 εκ. ευρώ στους καταθέτες της Συνεταιριστικής τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας. Όπως έκαναν γνωστό οι δικηγόροι των 176 καταθετών από Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, Σπύρος Μπαλατζούκας και Ζήσης Βρίκος, με δεύτερη απόφαση που είναι αμετάκλητη το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας αναγνώρισε ως καταθέτες τους 176 πελάτες τους, καθώς και τους 56 που ανέλαβε δικηγορικό γραφείο Αθηνών, απορρίπτοντας την έφεση της εκκαθαρίστριας και τον ισχυρισμό αυτής, ότι τα χρήματα τους στην εν λόγω τράπεζα ήταν επενδυτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να παρακρατηθούν ως συνεταιριστικά μερίδια, όταν το 2013 έγινε η ανάκληση της άδειας της Τράπεζας

Με αίσιο τέλος ολοκληρώθηκε ο δικαστικός αγώνας που ξεκίνησε το 2014, όπως τόνισαν οι δικηγόροι των δικαιούχων υπογραμμίζοντας, ότι αν και αναμένουν πιθανές κινήσεις του εκκαθαριστή, που τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, θα ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία αιτήματος εκταμίευσης των χρημάτων για τους 176 καταθέτες, που τα κεφάλαια τους παραμένουν δεσμευμένα μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με απόφασή του το 2015 δικαίωσε τους καταθέτες που τα χρήματα τους είχαν δεσμευτεί, ωστόσο το 2017 αναβλήθηκε η έκδοση της απόφασης από το Εφετείο, καθώς άλλοι πελάτες της Συνεταιριστικής είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση να εκδίδεται το 2020 με το Εφετείο να επανέρχεται απορρίπτοντας την έφεση του εκκαθαριστή δικαιώνοντας τους καταθέτες.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.