Επίσκεψη του Δημάρχου Βοΐου στην Κύπρο στο πλαίσιο της αδερφοποίησης των δήμων καταγωγής του Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του



Στην Λευκωσία βρέθηκε ο δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος για ένα τριήμερο καλεσμένος του Δήμου Λευκωσίας στο πλαίσιο της αδερφοποίησης των δήμων καταγωγής του Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στο Βελιγράδι το 1796.

Κατά την επίσκεψη τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ των θανατωθέντων συντρόφων ,ενώ στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάστηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα το νέο του βιβλίο που αφορούσε την ζωή του Κύπριου Καρατζά Ιωάννη, συναγωνιστή του Βελεστινλή.

Στην διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Εθνομαρτύρων και είχε μία σειρά από συναντήσεις ,με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη ,τον δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέτου και Κύπριους επιχειρηματίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.