Σε λειτουργία το καινούργιο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας με περισσότερους από 120 μαθητές



Πλημμύρισε από τις φωνές μαθητών το καινούργιο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ, το πλέον σύγχρονα διδακτήριο της πόλης, η λειτουργία του οποίου εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του μεγάλου αριθμού των μαθητών, που μέχρι πριν από λίγο διάστημα, συστεγαζόταν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Η διαδικασία της μετακόμισης άρχισε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα συνεργεία του Δήμου Εορδαίας να επιδίδονται σε έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Εορδαίας Κυριάκο Αντωνιάδη, στο νεόδμητο σχολείο, μεταφέρθηκε όλος ο υλικός εξοπλισμός, η περιουσία του δηλαδή, από το παλαιό κτήριο. Το σχολείο είναι συνδεδεμένο με την Τηλεθέρμανση, αλλά και με το δίκτυο οπτικών ινών, διαθέτει πολλές και μεγάλες αίθουσες για διάφορες εκπαιδευτικές και βοηθητικές χρήσεις.

Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, φοιτούν περισσότεροι από 120 μαθητές και μεταφέρονται με λεωφορεία, που μισθώνει ο Δήμος Εορδαίας, έχει προδιαγραφές 12/θέσιου διδακτηρίου, τώρα, όμως λειτουργεί ως 6/θέσια δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.