Συνάντηση του Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο – Τι συζητήθηκε



Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που αφορούν στο Ν. Κοζάνης:

1. Η ανάγκη εγκατάστασης συστήματος γεωργικών προειδοποιήσεων στην περιοχή του Ν. Κοζάνης. Οι οδηγίες του ΕΛΓΑ για τις καλλιεργητικές φροντίδες καθώς και για τα ραντίσματα θα πρέπει να στηρίζονται στα δεδομένα της περιοχής και όχι γειτονικών Νομών με διαφορετικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το χρόνο των επεμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το κόστος παραγωγής.

2. Τα τοπικά αντιχαλαζικά συστήματα για τα οποία προηγήθηκε ενημέρωση βρίσκονται σε φάση έγκρισης (προηγούμενη ενημέρωση εδώ).

3. Οι φάκελοι που κατατέθηκαν για προμήθεια αντιχαλαζικών διχτύων, μετά και την τελευταία παράταση υποβολής στοιχείων, θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος της άνοιξης 2022.

4. Συζητήθηκε η διαδικασία αποζημίωσης των ΠΣΕΑ

-οι φάκελοι για τα ΠΣΕΑ 2019 θα αξιολογηθούν με το πέρας των αντίστοιχων ΠΣΕΑ 2018, η εξέταση των οποίων θα αρχίσει από 01/01/2022

-τα ποσά για τα ΠΣΕΑ 2017 θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου 2021 πχ για την ελαιοκαλλιέργεια Ιμέρων

5. Τα ποσά για της ζημίες στις καλλιέργειες από τον «Παγετό Άνοιξη 2021» που ήταν στο προανθικό στάδιο θα καταβληθούν, κατά πάσα πιθανότητα, εντός του Νοεμβρίου 2021. Το ύψος των αποζημιώσεων θα είναι ισόποσο με αυτό που καλύπτεται από τον Κανονισμό και καταβλήθηκε το καλοκαίρι (άρθρο 208 του ν. 4820/23-07-2021).

6. Σχετικά με τις ζημίες 2020 στα καπνά καθώς και σε άλλες καλλιέργειες, προγραμματίζεται η αξιολόγηση των ενστάσεων.

«Η συνεχής μέριμνα της Κυβέρνησης για τους αγρότες μας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για στήριξη της παραγωγής και του ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων στο πλαίσιο του Κανονισμού Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ αλλά και του Νόμου περί Κρατικής Αρωγής, αποτυπώνουν την παρουσία σε κάθε ανάγκη και προοπτική».

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.