Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αυλών



Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων διαφόρων ιστορικών περιόδων των Αυλών παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης. Πρόκειται για το μνημείο που η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφία Νικολαΐδου αιτήθηκε τον Ιανουάριο 2021 για την χρηματοδότησή του από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Ο κ. Τσιούμαρης εισηγήθηκε στην 45η Οικονομική Επιτροπή το θέμα « Προμήθεια υλικών για την αποπεράτωση Μνημείου Πεσόντων Αυλών» για ένταξή του στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προϋπολογισμού 14.532,80€ και έλαβε ομόφωνα την έγκρισή της και με την αγαστή συνεργασία των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε άμεσα το καλαίσθητο μνημείο από τον Γιάννη Τερνενόπουλο με μάρμαρο Τρανοβάλτου.

Στην χθεσινή σεμνή τελετή ο κ. Τσιούμαρης και ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου προέβησαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου όπου έχουν χαραχθεί τα ονόματα των Πεσόντων των Αυλών και το απόσπασμα από ποίημα του Κωστή Παλαμά: « Πνοές κι αν πλανάστε σε άλλη ζωή, λείψανα κι αν κοιμάστε, σας λειτουργώ στη δόξα μου. Μακαρισμένοι να ΄στε!»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.