Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη



Η δημιουργία του «Πράσινου Σχολείου» στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, με το διοικητή και πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, παρέστησαν τόσο η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθανασία Θεοδωρίδου, όσο και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση «πράσινων» ειδικοτήτων, αλλά και οι επενδύσεις που προγραμματίζει ο Οργανισμός, ώστε όλες οι εγκαταστάσεις του να γίνουν ένα «πράσινο» κτηριακό συγκρότημα (εξοικονόμηση ενέργειας, βιοκλιματικός σχεδιασμός, χρήση ΑΠΕ).

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και επενδυτικό πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη μεταλιγνιτική εποχή. Επίσης, επί τάπητος τέθηκε και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ, το οποίο θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μαλούτας εξέφρασε τη θέση του Δήμου Κοζάνης για την ανάγκη αναβάθμισης της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ενίσχυσή της (κατασκευή νέου ΕΠΑΛ). Φυσικά, ο δήμαρχος Κοζάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στρατηγική της Διακήρυξης Κλιματικής Ουδετερότητας «Κοζάνη 2030 – Μία Πράσινη και Έξυπνη Πόλη», η οποία μπορεί να ενισχυθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων», με βάση τα υφιστάμενα ελληνικά επαγγελματικά προφίλ.

Τέλος, ο κ. Μαλούτας συνεχάρη το διοικητή για τις πρωτοβουλίες του ΟΑΕΔ, εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεργασία με τον Οργανισμό, αλλά και την υποστήριξη αυτού του εγχειρήματος και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.