«Πληθωρισμός» υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ – Οργιάζει το παρασκήνιο



Ημέρες του 2017 θυμίζει το ΚΙΝΑΛ, όταν και πάλι είχε γίνει εκλογή ηγεσίας από τη βάση, με δύο βασικούς διεκδικητές τότε, τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι όμως στον πρώτο γύρο είχαν να αντιμετωπίσουν άλλους επτά συνυποψηφίους!

Ενώ μέχρι τις αρχές της εβδομάδας οι διεκδικητές της προεδρικής καρέκλας ήταν τέσσερις, οι Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, αμέσως μετά την απόσυρση για λόγους υγείας της σημερινής προέδρου, βρισκόμαστε ενώπιον ενός… πληθωρισμού υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος.

Ήδη εκτός των τριών που έμειναν στην κούρσα, από προχθές έχουν προστεθεί ο Παύλος Γερουλάνος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ ακόμα παραμένουν θολές οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που φροντίζει να μη διαψεύδει, ούτε να επιβεβαιώνει την κάθοδό του.

Χθες συνεδρίαζε επί περίπου επτά ώρες η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού) του ΚΙΝΑΛ, η οποία τελικά αποφάσισε να δώσει παράταση έως την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου για καταθέσεις υποψηφιοτήτων και υπογραφών και στη συνέχεια, αφού ελέγξει τις υπογραφές, θα ανακηρύξει την ίδια μέρα τους υποψηφίους για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά. Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 5.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ ώστε μια υποψηφιότητα να είναι έγκυρη, ή -εναλλακτικά- απαιτείται η στήριξη από το 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Πώς αποφάσισε να είναι υποψήφιος ο Παύλος Γερουλάνος

Δεν είναι μυστικό, πλέον, στο ΚΙΝΑΛ ότι οι (τουλάχιστον) τρεις νέες υποψηφιότητες (Γερουλάνος, Κεγκέρογλου, Χρηστίδης) προέκυψαν μετά την απόσυρση ης Φώφης Γεννηματά και προσδοκούν να συγκεντρώσουν τον κύριο όγκο των υποστηρικτών της.

Ωστόσο η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει διαμηνύσει και τόνισε στη δήλωση απόσυρσης που έκανε ότι μόνη της μέριμνα είναι η εγγύηση της ενότητας του Κινήματος, κι όχι βέβαια η πριμοδότηση κάποιου εκ των υποψηφίων. Ο Παύλος Γερουλάνος έχει διατηρήσει έναν υποτυπώδη μηχανισμό από τότε που κατέβηκε υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, ενώ διατηρεί επίσης ένα δίκτυο συνομιλητών του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πηγές από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι τόσο ο πρώτος, όσο και οι δεύτεροι τον πίεζαν πολύ μετά την απόσυρση Γεννηματά να κατέλθει ως υποψήφιος. Στη σύντομη επίσκεψη που έκανε στην πρόεδρο του Κινήματος στο νοσοκομείο, ο κ. Γερουλάνος δεν απέσπασε υπόσχεση στήριξης, ωστόσο πιστεύει ότι περιθώρια να δημιουργήσει μια δική του δυναμική έτσι ώστε να συγκεντρώσει τον κύριο όγκο των «γεννηματικών» και να διεκδικήσει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο της 12ης Δεκεμβρίου.

Γιατί έσπευσε να δηλώσει «παρών» στην κούρσα ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Την ίδια προσδοκία έχει και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί από τη Φώφη Γεννηματά και συνεργάστηκε μαζί της στο σύνολο, σχεδόν, των πολιτικών θεμάτων που το ΚΙΝΑΛ επέλεξε για να ασκήσει αντιπολίτευση. Ο Κεγκέρογλου εκτιμά ότι έχει κάνει πολλή δουλειά στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά και αυτό αναγνωρίζεται από την πολιτική βάση του ΚΙΝΑΛ. Το πρώτο του crash test είναι η συλλογή των 5.000 υπογραφών έως την προσεχή Πέμπτη, δηλαδή πρώτον εάν θα καταφέρει να τις συγκεντρώσει, και δεύτερον πόσο δύσκολα θα καταφέρει να τις συγκεντρώσει, καθώς εάν υπάρχει πρόβλημα στη συλλογή 5.000 υπογραφών, τότε οι ελπίδες για είσοδο στον δεύτερο γύρο ελαχιστοποιούνται. Ο έμπειρος πολιτικός από την Κρήτη θεωρεί ότι ακόμα κι αν δεν εκλεγεί, η υποψηφιότητά του τού δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στους πολίτες που στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ και έτσι να αυξήσει τις μετοχές του στο κόμμα, του οποίο την ιεραρχία θεωρεί πως θα ανέβει.

Τι κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητα Χρηστίδη

Χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι ο έως τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και επίσης στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, παραιτήθηκε από το αξίωμά του και δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει κι εκείνος την ηγεσία του Κινήματος. Ο Παύλος Χρηστίδης ασφαλώς φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τον κύριο όγκο των «γεννηματικών», ωστόσο έχει κι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Την ηλικία του. Ειδικότερα, έως χθες ο μόνος που μπορούσε πειστικά να επικαλεστεί το επιχείρημα πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να περάσει στη νέα γενιά, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από χθες όμως (και με την αίρεση ότι θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές) το ίδιο επιχείρημα μπορεί να επικαλείται και ο κ. Χρηστίδης, ο οποίος μάλιστα θα εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως «συνεχιστής» της πολιτικής Γεννηματά.

Ο γρίφος που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Παρά το ότι δεν ενθαρρύνει κανέναν που προσέρχεται να τον πείσει ότι πρέπει να είναι υποψήφιος, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου δεν «κλείνει την πόρτα» με μια δημόσια δήλωσή του, ώστε να σταματήσει και η σχετική σπερμολογία. Αντ’ αυτού, όμως, υπάρχουν πολιτικές και δημοσιογραφικές φωνές που τον προτρέπουν να είναι τελικά υποψήφιος, με το σκεπτικό ότι από τους ηγέτες της παράταξης (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος) είναι ο μόνος που βρίσκεται στη Βουλή και την ενεργό πολιτική, κι έχει παράλληλα το πολιτικό εκτόπισμα να προσδώσει μια φυσιογνωμία στην κεντροαριστερά, που θα την καταστήσει αδιαφιλονίκητο παίκτη στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα κι αν δεν επαναφέρει το κόμμα στη θέση του ενός εκ των δυο βασικών πυλώνων του δικομματικού μας συστήματος. Είναι επίσης προφανές ότι πιθανή υποψηφιότητα Παπανδρέου θα οδηγήσει κάποιους εκ των σημερινών υποψηφίων να κάνουν στην άκρη, αντιλαμβανόμενοι ότι για μια ακόμα φορά οι όροι του παιχνιδιού αλλάζουν.

Όλα θα κριθούν έως την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα οριστικοποιηθεί η λίστα των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, και η κοινή γνώμη θα μπορέσει να αποτιμήσει το τι εκφράζει ο καθένας από αυτούς. Ως τότε, το παρασκήνιο θα συνεχίσει να οργιάζει…

Από την imerisia.gr

2 σχόλια στο άρθρο “«Πληθωρισμός» υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ – Οργιάζει το παρασκήνιο

  1. Ποιά τα φίλια και ποιά τα εχθρικά πυρά;( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Αχ Ανδρεα.!!!!
    Εβγαινες στο μπαλκονι,ελεγες ενα: περιφανα νιατα,τιμημενα γηρατεια και ενα: το καλαθι της νοικοκυρας πρεπει να γεμισει και γεμιζες το καλαθι,το εκλογικο με 50% των ψηφων του ελληνικου λαου!!
    Τωρα; Τωρα 6 προς το παρον και δεν μπορουν να γεμισουν το καλαθι ουτε με 5% …..πρασινες ντοματες!!!
    Η ιστορια και ιδιως η πολιτικη ιστορια κραυγαζει,αλλα ποιος ασχολειται με την ιστορια τωρα…
    Οταν ο Ανδρεας εδινε αγωνα ζωης στο χερφιλντ,οι πρωτοκλασατοι στο ελλαντα ετοιμαζαν κουστουμακια διαδοχης!!
    Δρυος πεσουσης κ.λ.π!!
    Πριν την εισαγωγη της Κυριας Γεννηματα ησαν 3 οι συνυποψηφιοι της- αντιπαλ οι της,μετα την εισαγωγη εγιναν αντιπαλοι της και 3 ακομα φίλιοι αντιπαλοι της ,δικα της γεννήματα!!
    Περαστικα στην προεδρο εκ βαθους καρδίας!!!
    Οι μεγαλυτεροι αντιπαλοι ενος κομματος δεν ειναι οι ψηφοφοροι των αλλων κομματων,αλλα τα στελεχη του ιδιου κομματος!!
    Ποιος ηταν ο μεγαλυτερος εχθρος του σαμαρα;ο Τσιπρας η η Ντορα Μπακογιαννη;
    Φυσικα η Ντορα την οποια διεγραψε ο σαμαρας απο υπερβολικη αγαπη!!
    Ποιος ηταν ο μεγαλυτερος εχθρος του σαμαρα πριν την διαγραφη της Ντορας;ο Κων.Μητσοτακης,τον οποιο διεγραψε ως πρωθυπουργο,για να γινει ο ιδιος πρωθυπουργος!!!!
    Τον ανθρωπο που ανεβασε ο !Μητσοτακης στο ανωτατο αξιωμα του ,των εξωτερικων, υπουργου!
    Τον αχαριστοτερο των ευεργετηθεντων!
    Και ο ελληνικος λαος πληγωμενος απο τα παραπανω συντροφικα μαχαιρωματα των παραπανω κομματων,εφερε στην εξουσια τον Αλεξη Τσιπρα!!
    Και ο ιδιος λαος που περιμενει ωρες επι ωρων,σε ατελειωτες ουρές για να αγορασει λιγο ιντερνετ για τα φεισμπούκια,ινσταγκραμια και τουιτέρια δεν περιμενε,δεν εδωσε δευτερη ευκαιρια στον παραπανω πρωην πρωθυπουργο!!
    Γιατι; Γιατι βιαζοταν να ανεβει ο μωυσης στο ορος Σινα και να παρει ” θείες” εντολες σε πλακες ,εντολες ψευδολογιας,αναλγησιας,υποχρεωτικοτητων και αυξησεων παντοειδων σ ολα τα καλαθια και στο, της νοικοκυρας, καλαθι!!
    Αυτα σιγουρα τα βλεπουν οι Ανδρεας και Μητσοτακης,τεθνεώτες ,μη οντες,τα βλεπουν μιας και βρισκονται αφ’ υψηλου!!
    Ισως αυτοι οι δυο πολιτικοι αντιπαλοι,δελφινοι της Ενώσεως Κεντρου,ισως η μαλλον σημερα εκει ψηλα που βρισκονται να ειναι και καλυτεροι φιλοι,μακρυα απο γήινα φθηνα,γήινες αντιπαλοτητες,γήινα πολιτικα μαχαιρωματα!!
    Γιατι;
    Γιατι εκει που βρισκονται ,δεν υπαρχει ουτε πολιτικη ΟΔΥΝΗ,ουτε πολιτικη ΛΎΠΗ ,ουτε πολιτικος ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ!!!!
    Το μονο που θυμιζει πολιτικο μαχαιρωμα ειναι η Ρομφαια του αποστολου Πετρου,η κρίνουσα ζωντας και νεκρους!!
    Και ο διαχρονικος πηλιος γουσιας,ο αειθαλης Εφιάλτης και αιώνιος νενεκος,τωρα που η νεα δημοκρατια παρασέρνεται απο τις πλημμυρες Αποκαλυψης,τωρα στη γωνια του μαξιμου τριβει χαιρεκακα τα χερακια του ,ως γερο- λαδας,του Καζαντακη και περιμενει την πτώση του μωυσή,απ την κορφη του ορους Σινα η του θαβώρειου,χωρις φως αλλα με σκοταδι Ορους της επιτελικης α π ο τ υ χ ι α ς!!
    Και το καλαθι της νοικοκυρας πηρε φωτια,καιγεται και η νοικοκυρα και ο νοικοκυρης μαζι για να μην φανει πως κανω bullyingllll
    Καλη ψηφο οποτε κι αν γινουν οι εκλογες…
    Και ο Ανδρεας και Κ.Μητσοτακης μειδιουν….για ολα οσα συμβαινουν επι της γης και εν τοις κολποις των δυο κομματων που ηγηθησαν παλι επι της γης χωρις ειρηνη,αλλα με μαχαιρωματα!!

  2. Ποιά τα φίλια και ποιά τα εχθρικά πυρά;( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Διαχρονικό εφιαλτη ονομαζω αυτον που διεγραψε Ντόρα,εριξε πατερα Ντορας και ….και βάζει Σαμαρά- κια υπερυψωμένα για να πεταξει τον αδελφό της Ντορας, εξω απο το δρόμο της εξουσίας,σαν τα αυτοκίνητα…..που δε βλεπουν τα υπερυψωμενα εμποδια!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.