Επιστολή του Συλλόγου ΑμεΑ Κοζάνης στον Υπουργό Υγείας για άμεση στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης



Θέμα: «Άμεση στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης»

Με τα λύπης μας το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε πως η μοναδική ψυχιατρική κλινική της Περιφέρειας μας υπολειτουργεί σε σημείο εγκατάλειψης.

Όπως έχουμε ενημερωθεί και από τον Διοικητή κ. Γκανάτσιο αλλά και από τον Δ/ντη της κλινικής κ. Βασιλάκο υπάρχει υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας σε μια ομάδα ανθρώπων η οποία στις μέρες μας αυξάνεται κάθετα και σύμφωνα με τα στατιστικά 1 στους 3 ασθενείς με λοίμωξη Covid/19 θα εμφανίσουν κάποια ψυχική ή νευρολογική διαταραχή και εκτός βέβαια από τον ήδη γενικό πληθυσμό και όσων άλλων πάσχουν από κάποια υποκείμενη ψυχική διαταραχή.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται και στέκεται δίπλα σε όλους αυτούς είτε ασθενείς είτε υπαλληλικό προσωπικό ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν την κλινική στελεχωμένη παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και συνθήκες διαβίωσης των ασθενών.

Θεωρούμε άμεση και αναγκαία την στελέχωση της καθώς δεν είναι εφικτό και ανθρώπινο να εξυπηρετούνται 13 Δήμοι της Περιφέρειας μας από ελάχιστο αν όχι μηδαμινό υπαλληλικό προσωπικό προσπαθώντας επιπροσθέτως να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid/19 αλλά και την σωστή διάγνωση. Είναι αδιανόητο απλά περιστατικά να διακομίζονται σε μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας και εκτός Περιφέρειας μας για διανυκτέρευση και κάνοντας χρήση ακόμη και οχημάτων του ΕΚΑΒ που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά.

Κλείνοντας πρέπει να βρεθεί άμεση λύση σε ένα τόσο μείζον θέμα ώστε επιτέλους να λειτουργήσει ορθά και όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δάφας Ευάγγελος

ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σκόρδα Κωνσταντίνα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επιστολή του Συλλόγου ΑμεΑ Κοζάνης στον Υπουργό Υγείας για άμεση στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης

  1. Ιπποκρατης( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Μακαρι να βρεθει λυση στα προβληματα των συνανθρωπων μας!!
    Εκλιπαρουν οι ανθρωποι με επιστολες για το αυτονοητο,για ισες ευκαιριες αντιμετωπισης προβληματων υγειας ολων των
    ανθρωπων!!
    Η επιστολη σας ειναι μια φωνή βοώντων εν τη ερήμω!!
    Οι παραληπτες- αποδέκτες των επιστολών σας μερμνουν και τυρβαζουν περί άλλων πολλών!
    Μεριμνουν για συγχώνευση νοσοκομείων,οπως ρητά αποφασισε ο ανάλγητος της πιο αναλγητης,μεταπολιτευτικα,κυβερνησης και το είπε μεσουσης της πανδημιας!!
    Μεριμνουν για τα λυματοκαναλα,τα μπουκώνουν με πακτωλούς χρηματων για να τους λιβανίζουν!!
    Μεριμνούν για την αναστολή υγειονομικων τωρα..τωρα που η χώρα βουλιαζει στην ακρίβεια!
    Μεριμνουν για εξωστρεφεια και εξαγωγη υποκρισιας,τη στιγμη που ΑΜΕΑ δεν εχουν…ούτε ράμπες να μετακινηθουν για να τακτοποιησουν τις δουλειές τους!!
    Μα ειναι δυνατον εν ετει 2021 με την εξελιξη της τεχνολογιας,με τα ίντερνετ,τις γρήγορες επικοινωνιες και άμεσες γνωσεις των προβληματων και τις ελλειψεις σε προσωπικο νοσοκομειων,ο ιδιος Σύλλογος να στέλνει επιστολη,οπως την δεκαετια του 60-70 και να παρακαλει γονατιστος για τα νομιμα ,τα δίκαια;
    Το επιτελικο κρατος τελικά τι “,επιτελει”;τι σχεδιαζει;τι υλοποιει;
    Σχεδιάζει εργαζομένων αναστολές
    και ριχνει στον κάλαθο των καλενδών,των αζήτητων τις επιστολες αναγκεμένων που αντιμετωπιζουν χρόνια προβληματα με μονη τους ελπιδα να τους φερει ο ταχυδρομος επιστολη- απαντηση του υπουργού!!
    Η εξωτρεφεια σας μαρανε!!! με μηδενικη παρουσια σας δυο χρόνια τωρα!!
    Προ κορονοιου,εν ετει 2013 ειχε πει ενας ψυχιατρος,ο διευθυντης της πανεπιστημιακης ψυχιατρικης κλινικης της Λαρισας: οσο περνανε τα χρόνια,οι ψυχικα ασθενεις θα αυξανονται ταχύτατα και θα θελουμε καινουριες πτέρυγες!!
    Σημερα δε ζει,εφυγε πολύ νωρις και νεός,σημερα με τον κορωναιό τι θα έλεγε;
    Φροντίστε τον Συλλογο των ΑΜΕΑ εσεις οι κυβερνώντες…ισως τοτε δικαιωθεί και ο μεταστάς γιατρός- ανθρωπιστής!!!!
    Και ο γιατρος ταξιδεψε για το στερνο ταξιδι,την ιδια χρονιά,εν ετει 2013,ενα μηνα μετα τα προφητικα του λογια…λογια του Καθηγητού- Διευθυντού της Πανεπιστημιακής ψυχιατρικης κλινικης Λαρισης Οδ.Μ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.