Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης



Το κλίμα καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και στο Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι 11 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της Απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον Τούρκικο ζυγό, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστο Δημητρόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά και οι πολίτες της Περιφέρειας, όπως αυτά της Μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Πτολεμαίδας, οι Δασικοί Χάρτες , η απολιγνιτοποίηση της περιοχής, η ανάπτυξη και οι προοπτικές της Περιφέρειας στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, κατά της διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε, πως η Περιφερειακή Αρχή έμπρακτα στηρίζει τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, καθώς σύμφωνα με τις αρχές της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας και με πλήρη διαφάνεια, χωρίς διάκριση και εκ περιτροπής ανατίθενται στα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων υποθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που χρήζουν νομικής υποστήριξης.

Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Αρχή ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, που είναι η δημιουργία και η οργάνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας με την πρόσληψη δύο μόνιμων Δικηγόρων, που θα χειρίζεται αποκλειστικά τις υποθέσεις της Περιφέρειας

Παράλληλα, ο κ Κασαπίδης, ζήτησε τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου σε θέματα νομικής φύσεως, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων που ανακύπτουν από την απολιγνιτοποίηση, όπου μπορεί να απαιτηθεί νομική συμβουλή και εξειδικευμένη έρευνα και γνώση του επιστημονικού Συλλόγου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.