«Μάχη της Ηλεκτρικής»: Ανακοινώσεις για τα 77 χρόνια από τη μάχη εργαζομένων και πολιτών με τους Γερμανούς κατακτητές για να σώσουν το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι



Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», τιμά τους 11 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους, (3 εκ των οποίων εργαζόταν στην ηλεκτρική εταιρία), δίνοντας την μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές, για να σώσουν το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνη, από ανατίναξη.

Συμπληρώνοντας φέτος 77 χρόνια από την σκληρή και νικηφόρα μάχη κατά των Γερμανών, τιμούμε τους νεκρούς, τους υπερασπιστές της τότε ηλεκτρικής εταιρίας Αθηνών – Πειραιώς, για την ηρωική τους αυτή πράξη.

Η ιστορία του παρελθόντος πρέπει να μας διδάξει για το παρόν και το μέλλον, ειδικά τώρα που από Δημόσια επιχείρηση θα καταλήξει να γίνει ιδιωτικών συμφερόντων, έπειτα από απόφαση της Διοίκησης για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (Α.Μ.Κ.) .

Από την αντίσταση των εργαζομένων και των πολιτών δίνοντας τη μάχη τους τότε, πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και να δώσουμε την δική μας πλέον μάχη, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης, υπερασπίζοντας για το δημόσιο χαρακτήρα της.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:

Τιμούμε τους Ήρωες της «Μάχης της Ηλεκτρικής»

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 13/10 – 6μμ 

Η «Μάχη της Ηλεκτρικής» συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο αγώνας, που έδωσαν με ηρωισμό στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι εργαζόμενοι στην «Ηλεκτρική» μαζί με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ για να σώσουν το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, είναι μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε Έλληνα.

Τιμούμε τους έντεκα νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής και όλους τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν και απέτρεψαν την καταστροφή του εργοστασίου.

Στους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ η «Μάχη της Ηλεκτρικής» είναι μια διαρκής υπενθύμιση για την υπεράσπιση του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και του δημόσιου χαρακτήρα της.

Σήμερα, που κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ έχουμε χρέος να δώσουμε το δικό μας αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της πατρίδας μας. 

Με τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις  13 Οκτωβρίου , 6 το απόγευμα στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι τιμούμε τους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν την «Ηλεκτρική» και στέλνουμε, μαζί με τους πολίτες, το δικό μας μήνυμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.