Πραγματοποιήθηκε στη Νεράιδα Κοζάνης η εκδήλωση – συζήτηση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια



Η Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών  για την προστασία των Πιερίων διοργάνωσε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στην  πλατεία  Νεράϊδας ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα:

«ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες – ΝΑΙ στην προστασία του Περιβάλλοντος».

Η πρόσκληση απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις αιολικών «πάρκων» στον ορεινό όγκο των Πιερίων καθώς και για τις καταστροφικές επιπτώσεις τους για την περιοχή και κυρίως για να διατρανώσουμε με την παρουσία μας την αντίθεσή μας σ’αυτή την εξέλιξη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Δήμαρχοι Σερβίων, κος Χ. Ελευθερίου και Βελβεντού, κος Ε. Στεργίου καθώς και με γραπτό μήνυμά της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, και Κ. Βέττα.

Δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου κι αντίκρυ των Πιερίων οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα από ειδικούς επιστήμονες και συγκεκριμένα από τον κο Τρύφωνα Κόλλια , Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένο σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου και νομικό σύμβουλο της «Πρωτοβουλίας», τον κο Γιώργο Μερτζάνη, Δρ. Βιολογίας – Ζωολογίας / Επιστημονικό Υπεύθυνο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και τον κο Χρήστο Ι. Κολοβό, Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό Μηχανικό Ε.Μ.Π., Διδάκτορα Μηχανικό Ε.Μ.Π., τ. Δ/ντή Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους και την επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος, όπως και τους 2 Δημάρχους της περιοχής για την παρουσία τους, με την οποία επιβεβαιώνεται η στήριξη των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού στις δράσεις της «Πρωτοβουλίας».

Επίσης ευχαριστίες οφείλουμε στην Πρόεδρο Νεράϊδας, και Μετάξω Χατζηιωαννίδου για την πρακτική βοήθεια την ημέρα της εκδήλωσης καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.

Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλους, όσοι συμμετείχαν και δήλωσαν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στο βουνό των Μουσών.

Οι δράσεις της «Πρωτοβουλίας» συνεχίζονται  με κοινή ανάβαση και συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Κοζάνης, Πιερίας, Ημαθίας  στην  Αβδέλλα Πιερίων, δίπλα στο Φλάμπουρο, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, για την οποία –όπως και για όλα τα νέα μας- μπορείτε να ενημερώνεστε προς το παρόν στην σελίδα SOS Πιέρια στο Facebook.

Στην ίδια σελίδα μπορείτε επίσης να υποβάλλετε την ηλεκτρονική σας υπογραφή για την στήριξη των νομικών ενεργειών της «Πρωτοβουλίας» με στόχο την αποτροπή της σχεδιαζόμενης «επένδυσης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.