Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθούν άμεσα οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη Δ.Ε. Ελίμειας» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Επιστολή Διαμαρτυρίας της Δ.Ε. Ελίμειας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ και τη συνολική υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή».

Η ερώτηση βασίζεται σε υπόμνημα της Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας σχετικά με το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή που εξυπηρετούσε 7 κοινότητες (Κρόκος, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Μηλιά, Σπάρτος, Κοντοβούνι, Καισαρεια) και περίπου 6.000 κατοίκους, οι οποίοι πλέον, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, προβλέπεται η κάλυψη τεράστιων αποστάσεων από έναν μόνο διανομέα, η κατάργηση της παράδοσης κατ΄οίκον και η έκθεση της αλληλογραφίας των κατοίκων σε δημόσιο χώρο, γεγονός που εγείρει πολλά ζητήματα για την ακρίβεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως επίσης και για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Τέλος, στην ερώτηση καταγράφεται το αίτημα επαναλειτουργίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση μιας ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ζωή των πολιτών της περιοχής.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.