Τα Απο-δρομικα – Του Βασίλη Μαρκοπουλου



Του Βασίλη Μαρκοπουλου:

Θα φθάσουμε στο σημείο να πούμε οι συνταξιούχοι : ” φθάνει πια , όχι αλλα αναδρομικά !!!”.Από τον Ιούνιο 2019 που εξελέγη η παρούσα Κυβέρνηση με τα φιλικά της Μαζικα Μεσα Ενημέρωσης μας “βομβαρδίζουν” καθε τόσο : ” τόσα αναδρομικά θα πάρουν οι συνταξιούχοι ,ποιοι , ποτε ,πως “. Μπουχτισαμε !!!!

Και κει που περιμέναμε να εκδοθει η απόφαση του ΣΤΕ σε πιλοτική δίκη και απεφάνθη τα όσα απεφάνθη , ο “κουβαρντάς ” Πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοι Υπουργοί τα 4 δις € κοστος τα ” πετσόκοψαν” με το ετσι θέλω στο 1,4 δις€Απο το 1,4 δις πρεπει να αφαιρέσουμε το 6% της ασφαλιστικής κάλυψης , το 22% του φόρου εισοδήματος , το 2,2% της εισφοράς αλληλεγγύης ,ίσον 30,2%.Εν ολίγοις ποσό αναδρομικων 1000€ χ 30,2% μειώνεται στα 698€!!!!. Για τις περικοπές του 1ου και 2ου μνημονίου , τα δώρα Χριστουγενων και Πάσχα ούτε κουβέντα !!Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν τα Ραφαέλ , τις φρεγάτες τις κορβετες και ως ιθαγενείς θα ζούμε με κοπανιστό αέρα!!!

Επί 26 μήνες ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε την ευκαιρια να συναντηθεί με τις Συνταξιουχικες Οργανώσεις και να ακούσει τα αιτήματα τους.Βρήκε την ευκαιρία όμως να πάει στην Αντιπαρο για να συναντήσει διάσημο ηθοποιο και να του απονειμει την ελληνική υπηκοότητα , να πάει στην Πάρνηθα για ποδήλατο , στην Ικαρία για τσιμπούσι.
Βρήκε την ευκαιρια να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων για να συζητήσουν τη μεγαλη Ανάπτυξη του κοπανιστου αέρα γεμίζοντας τα βουνά μας με φωτοβολταϊκά και θηριωσεις ανεμογεννήτριες!!!!

Στα 15000 θύματα της πανδημίας σε σημαντικό ποσοστό συμμετέχουν συνταξιούχοι και μη μας πούνε ότι δεν ήταν
εμβολιασμενοι για να κρύψουν τις αδυναμιες του ΕΣΥ για έγκαιρη και αποτελεσματική περίθαλψη που οι ιδιοι φροντισαν να υπάρχουν ,μένοντας στα χειροκροτήματα των μπαλκονιού της πρώτης φάσης, αφήνοντας το ΕΣΥ να λειτουργήσει με το φιλοτιμο των γιατρών και των νοσηλευτων!!!

Ας μην υποτιμούν τη σοφία και την μνημη των συνταξιούχων , ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ , ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ!!!!. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι συνταξιούχοι,ειναι ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και αγωνίζονται με τα ίδια αιτήματα και στόχους , γηρατειά περήφανα, υγιή και ευτυχισμένα!!!!!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα Απο-δρομικα – Του Βασίλη Μαρκοπουλου

  1. Ρβ ψαλμός( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Πρωτα θα βγει ο ηλιος απο τη δυση και μετα θα συναντηθει ο λαοπλανος και αναλγητος με τους συνταξιουχους!!
    Καθόσον απέχουσι αναταλαί απο δυσμών εμάκρυνε αφ ημών,ελληνικε λαέ ψήφω,τας ανομίας και ψευδολογίας της πιο λαομίσητης και άξενης κυβερνησης ημών!!!
    ρ= 100
    β= 2
    ψήφω= με την ψηφο!!!!
    Ευτυχως λογω πανδημιας ειναι κλειστα τα ΚΑΠΗ και δε θα κυκλοφορησουν καταλογοι συνταξιούχων στο διαδικτυο μέσω μπόχ(α)δάνου!!
    Πολυ αξιόλογο άρθρο!!
    Οπου χ= γ!!
    Χρειαζεται και λιγο χιούμορ….
    Ετσι που μας καταντησαν…….στο τελος θα μας κλεψουν και το χαμογελο…..εκτος των αναδρομικών…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.