Υπογραφή σύμβασης για τη βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα



Υπεγράφη στη Φλώρινα η σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της αναδόχου εταιρείας ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΕ, για τη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ», έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. 

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης τόνισαν τη σπουδαιότητα τέτοιων αναπτυξιακών έργων που συντελούν στη συνολική αναπτυξιακή τροχιά του Ιδρύματος. Επιπλέον, επισημάνθηκε  η αγαστή συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια η οποία και στο πλαίσιο της  μεταξύ τους προγραμματικής συμφωνίας στηρίζει και ενισχύει τους στρατηγικούς στόχους του Ιδρύματος. 

Παρόντες στην υπογραφή εκτός από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας κ. Βασίλειος Χατζητιμοθέου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης, η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών καθηγήτρια Πηνελόπη Παπαδοπούλου , ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας καθηγητής Δημήτριος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης καθηγητής Ιωάννης Θωϊδης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφέρειας, στελέχη της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. (Διαχειριστικής Αρχής) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στελέχη της ΑΝ.ΚΟ. 

Στόχος του έργου, είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζεται το κτηριακό συγκρότημα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η παρέμβαση περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές προσθήκες, διαρρυθμίσεις, βελτιώσεις και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις του. Το ύψος της σύμβασης, μετά την έκπτωση, ανέρχεται σε 4.437.637,20 € ενώ η συνολική διάρκεια αυτού είναι 30 μήνες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.