Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι



Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς θα γίνει την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδριάζει στις εγκαταστάσεις του Διορθόδοξου Κέντρου της Μονής Πεντέλης.

Για τη Μητρόπολη Καστοριάς, η οποία έχει “χηρεύσει” μετά την κοίμηση του κυρού Σεραφείμ Παπακώστα τον περασμένο Δεκέμβριο, οι υποψηφιότητες είναι τρεις -ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Ναυπάκτου Καλλίνικος Γεωργάτος, ο πρωτοσύγκελος Κοζάνης Χριστοφόρος, και ο πρωτοσύγγελος Καστοριάς Νικόλαος Γιαννουσάς.

Το πρωί της Παρασκευής, στο Καθολικό της Μονής Πεντέλης, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία θα αποφασιστεί αν η πλήρωση των θέσεων θα γίνει δι’ εκλογής ή δια μεταθέσεως, για πέντε συνολικά Μητροπόλεις: Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Καστορίας, Πολυανής και Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.