Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για το νέο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας



Εκφυλισμός δίχως όρια από το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας

Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη στενάζει από την ακρίβεια που μειώνει περεταίρω το πενιχρό της εισόδημα, την στιγμή που η απολιγνιτοποίηση συνεχίζεται με όλες τις αρνητικές συνέπειες να εκδηλώνονται (ακριβό ρεύμα και τηλεθέρμανση, αύξηση ανεργίας, επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α), έχει ανοίξει η συζήτηση της υποβάθμισης των νοσοκομείων με συγχωνεύσεις φωτογραφίζοντας το Μποδοσάκειο στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ», η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας στα κρυφά προχωράει σε ένα νέο έκτακτο Συνέδριο (το 4ο στη σειρά) 15 μήνες μετά το προηγούμενο.

Το «συνέδριο» αυτό είναι παράνομο αφού δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό για την προκήρυξη του. Αποφασίστηκε στο Δ.Σ της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου για να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτώβρη (μετά από 2 εργάσιμες μέρες).

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης της περιοχής είναι ολομέτωπη, θα ήταν κατανοητή η ανάγκη για συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου για να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, για την οργάνωση της πάλης τους. Οπως για παράδειγμα την οργάνωση της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όμως δεν γίνεται γι’ αυτό το λόγο. Εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του Ε.Κ Πτολεμαΐδας έδειξε ότι έχει πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των εργαζομένων και το μόνο ενδιαφέρον τους είναι πως θα εξασφαλίσουν την εργασιακή ειρήνη με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργολάβους που τσακίζουν τους εργαζόμενους,(π.χ. Πτολεμαΐδα 5 , εργολαβίες της ΔΕΗ κ.α.)

Η ανάγκη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Τσιλφίδη με την οποία συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ (εκτός της Αγωνιστικής Συνεργασίας) δεν στέκονται στην πραγματικότητα και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους. Γεγονός που δείχνει ότι χωρίς ντροπή προχωράνε σε ένα συνέδριο παράνομο για να εξασφαλίσουν προνόμια π.χ συνδικαλιστικές άδειες, αφού αυτό απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με την στάση τους.

Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που με το νόμο Χατζηδάκη προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση μετατρέποντας τα σωματεία σε απλές σφραγίδες στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού ,θέλουν να τα απονευρώσουν από ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, να ποινικοποιήσουν την δράση τους κ.α. Οι εξέλιξη με το συνέδριο του Ε.Κ είναι σε αυτή την κατεύθυνσή αφού δεν εγκρίθηκε κανένας απολογισμός στο Δ.Σ προς του αντιπροσώπους.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, οι αντιπρόσωποι των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας δεν πρέπει να ανεχτούν αυτόν τον εκφυλισμό στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι ευθύνη κάθε τίμιου εργαζόμενου , κάθε τίμιου συνδικαλιστή που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Να μπει στην δράση , στην οργάνωση στα σωματεία για να πετάξουμε εξω από το Ε.Κ Πτολεμαΐδας την γραφειοκρατική σαπίλα που έχει στρογγυλοκαθίσει στο Ε.Κ και το έχει μετατρέψει σε σπίτι των εργολάβων. Να μετατρέψουμε το Ε.Κ Πτολεμαΐδας σε κάστρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.