Ο απολογισμός για το 6ο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης



6ο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEDA-CECNSM 2021)

https://seeda2021.uowm.gr/

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEDA-CECNSM 2021).

Το Συνέδριο, το οποίο συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τα Τμήματα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας, έλαβε χώρα από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα.

Όσοι βρέθηκαν στο Τμήμα  Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, αλλά και όσοι παρακολούθησαν διαδικτυακά τις εργασίες του SEEDA-CECNSM 2021 είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ερευνητικά αποτελέσματα, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις στους πιο εξελιγμένους τομείς της πληροφορικής, της μηχανικής υπολογιστών, των δικτύων και του αυτοματισμού.

Το γεγονός ότι το Συνέδριο είχε τεθεί υπό την «ομπρέλα» του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), έναν κορυφαίο φορέα που διοργανώνει τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο, αποδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται στην περιοχή μας στον τομέα της ανάδειξης των νέων τεχνολογιών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση 80 εργασιών από περισσότερες από 20 χώρες.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε o Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. 

Όλοι τόνισαν τη σημασία διεξαγωγής επιστημονικών συνεδρίων υψηλού επιπέδου, όπως το 6ο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ήπειρο, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία του κέντρου υψηλής τεχνολογίας, ενός τεχνολογικού hub εφάμιλλο αυτών του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή, τονώνουν την τοπική οικονομία σε δύσκολες περιόδους όπως είναι αυτή που διανύουμε, λόγω πανδημίας και καθιστούν τους ξένους συνέδρους, τους καλύτερους πρεσβευτές της Ηπειρώτικης φιλοξενίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες και όσους στήριξαν τη σημαντική αυτή επιστημονική διοργάνωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.