Αίτημα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την ενίσχυση της Π.Ε. Κοζάνης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών



Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό

Θέµα: Ενίσχυση της Π.Ε. Κοζάνης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
Κοζάνη, 8.9.2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης βιώνει εδώ και χρόνια τις επώδυνες οικονομικές, εργασιακές και κοινωνικές επιπτώσεις της σταδιακής συρρίκνωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας, γνωστής και ως απολιγνιτοποίησης, η οποία διανύει την κορύφωσή της.

Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που καλείται, σε αντιστάθμισμα αυτών των συνεπειών, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας ομαλής μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, έχει βασικό πυλώνα του τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο αναζητούν επαγγελματική προοπτική πολλοί νέοι του τόπου μου.

Αποτελεί, εξάλλου, κυβερνητική δέσμευση, του ιδίου του Πρωθυπουργού, η ανάληψη ειδικών θετικών δράσεων από κάθε υπουργείο (Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης), για τη στήριξη των πληττόμενων περιοχών, ιδίως της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως της ΠΕ Κοζάνης, που σηκώνει και το μεγαλύτερο φορτίο αυτής της διαδικασίας.

Συνεπώς, ενόψει της προκήρυξης νέου προγράμματος για Νέους Αγρότες, είναι δίκαιη και αναγκαία η διακριτή μεταχείριση της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, επαναφέρω το αίτημα να ληφθεί μέριμνα, αναλόγως των κριτηρίων της προκήρυξης, είτε για αυξημένη κατανομή πόρων είτε για την επιπλέον μοριοδότηση των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης, ώστε να καταστούν δικαιούχοι των σχετικών ενισχύσεων, κατά το δυνατό, περισσότεροι νέοι της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο και να ασχοληθούν με την παραγωγική διαδικασία.

Παρακαλώ, συνεπώς, να αναζητηθεί η προσφορότερη λύση για την ενίσχυση των νέων αγροτών στην Π.Ε. Κοζάνης, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Με τιμή,
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Αίτημα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την ενίσχυση της Π.Ε. Κοζάνης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

  1. Σουγιούλ Σακελλαριος!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Κλεισατε τα εργοστασια της Δ.Ε.Η και ο κυριακος ο κακομοιρουλης μπροστα στη Μερκελ ειπε: ας βρουν τωρα οι Δυτικομακεδονες με τι θα ασχοληθουν!!
    Και ερχεστε τωρα ως καταιδρωμενοι και ασθμαίνοντες Επιμηθεις να μιλησετε για νεους αγροτες και παραγωγικη διαδικασια!!
    Παλι βλεπουμε ” δικαιη μεταβαση στην πρασινη αναπτυξη των πρασινων αλογων και της ανεργιας!!
    Σταματησατε την παραγωγη του 85% της πανελλαδικης ηλεκτρικης ενεργειας και θα οδηγησετε τους νεους αγροτες στην παραγωγη δυόσμου και κύμινου η καλυτερα βασιλικου και λεβαντας για να εχει πιο έντονη μυρωδια η κακοσμία των ψεματων σας!!
    Αιώνιοι πορφυρογεννητοι,πλουσιογεννητοι μυρουδια( μυρωδιά) δεν πηρατε απο τα προβληματα του κοσμου!!
    Βλεπετε τους ανεργους νεους,βλεπετε τους κατοικους της περιοχης ως Ινδιανους!!
    Εκεινη ειχαν τον χρυσο και τον ανταλλασσαν με καθρεφτακια και τσατσάρες!!!
    Η Γερμανια της Μερκελ θα κρατησει τα εργοστασια παραγωγης λιγνιτη για 50 χρονια ακομα!!
    Τωρα με την αυξηση του ηλεκτρικου,την αυξηση ολων των προιοντων για να δουμε ποσα απιδια θα πιασει ο σα(κ)κος του κυριακουλη σημερα στη Δ Ε.Θ ;
    ” αρχισαν τα οργανα χορεψε ζειμπεκικο” στο ταψι θα χορευει απο σημερα μεχρι την ντροπιαστικη του έξοδο ο καυσοδασιτης,ο πυρπολιτης του Ε.Σ.Υ και ο ονειροθάπτης ονειρων χιλιαδων νεων ανθρωπων που παραμενουν ακομα σε μια περιοχη που γ ο ρ γ ο π ε θ α ι ν ε ι !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.