Βίντεο: Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Ε. Φλώρινας


 

H Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε περιοδεία στην Π.Ε. Φλώρινας, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης της κυρίας Υφυπουργού ήταν το Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, όπου παρουσία πολιτικών φορέων της περιοχής, πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχία του Ελληνικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον τουρισμό είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική της χώρας στον τουρισμό, δεν ξεκινά από μηδενική βάση, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΣΔΑΜ) που μπορούν να υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι τρείς πυλώνες που συνθέτουν τη στρατηγική αυτή, είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, με την ενίσχυση διαφόρων μορφών τουρισμού (γαστρονομία, ευεξία κ.α.), την τουριστική εκπαίδευση, κυρίως μέσα από την αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων και την δημιουργία υποδομών».

Από την πλευρά τους φορείς και επιχειρηματίες κατέθεσαν προτάσεις για την τουριστική βιωσιμότητα της περιοχής και επισήμαναν τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί η υγειονομική κρίση, ζητώντας από την πολιτεία περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων στήριξης.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Βαβλιάρας και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, νωρίτερα η κ. Υφυπουργός είχε επισκεφτεί τον Δήμο Πρεσπών. Η συζήτηση εστίασε στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και σε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή.


2 σχόλια στο άρθρο “Βίντεο: Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Ε. Φλώρινας

  1. Η συζητηση ειχε ως κεντρικο θεμα το μετασχηματισμο του παραγωγικου μοντελου!!
    Οποιος καταλαβε,ας στειλει μηνυμα χαρας…

  2. Δεν βλέπω σχόλια όλοι εσείς του τουρισμού εντάξει Όλα καλά? Αυτό το κοριτσάκι ούτε πώς να έρθει στην δυτική Μακεδονία ξέρει όχι να λύση τα αμέτρητα προβλήματα που υπάρχουν, άραγε υπήρξε επιχειρηματίας που τα ανέφερε, για υπήρχαν χαμόγελα χαράς μόνο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.