Willy’s Spreads: Ο Βελβεντινός σεφ Γιώργος Καραβαγγέλας «σφραγίζει» τις νοστιμιές του Βελβεντού σε ένα βάζο



Τι καλύτερο να αγαπάς τον τόπο σου και αυτό που κάνεις… Είναι ίσως ο καλύτερος συνδυασμός για να αναδείξεις δυο πράγματα ταυτόχρονα, από τη μία την αστείρευτη τέχνη και φαντασία του να δημιουργείς ευχάριστες γεύσεις και από την άλλη, να προβάλλεις τα προϊόντα του τόπου σου.

Ο εξαιρετικός σεφ Γιώργος Καραβαγγέλας από το Βελβεντό Κοζάνης, πάντρεψε αυτά τα δύο “συστατικά”, όπου μέσα από την αγάπη για την γευσιγνωσία, αναδεικνύει τα προϊόντα του Βελβεντού με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

ο ίδιος μάλιστα με την διπλή του ιδιότητα και σαν αγρότης, σφραγίζει κυριολεκτικά ότι πιο νόστιμο και ευφάνταστο έχει να δείξει γευστικά το όμορφο Βελβεντό, σε ένα βάζο.

Μαρμελάδες ή αλλιώς “spreads”, με ώριμα φρούτα Βελβεντού όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, δαμάσκηνα, μήλα, βερίκοκα, ακτινίδια και άλλα φρούτα σε συνδυασμό με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βότανα «κλεισμένα» σε βαζάκια, που όταν τα ανοίξεις σε ξαφνιάζουν ευχάριστα με τα ντελικάτα αρώματα τους, ενώ όταν τα γευτείς σου αφήνουν την πιο ωραία αίσθηση φρούτου στο στόμα, τη μετρημένη γλυκύτητα και την πιο φίνα γεύση τους.

Ξεκινώντας τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα, δίνει μια “γεύση” στο KOZANILIFE.GR, για το τι ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσει.

 

 

– Πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα;
Ο παραγωγικός πλούτος του Βελβεντού, της ευρύτερης περιοχής , αλλά και ολόκληρης της χώρας μάς σε συνδυασμό με τις ιδιότητες μου σαν (αγρότης-σεφ) ήταν η αφορμή να γεννηθεί αυτή η ιδέα!

– Σε ποιους απευθύνεται;
Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γευτούν προϊόντα ποιοτικά, με ξεχωριστές γεύσεις χωρίς χρωστικές και συντηρητικάαπό ώριμα φρούτα Βελβεντού κατά κύριο λόγο αλλά και της υπόλοιπης χώρας μας.

– Περιέγραψε μου τι γεύσεις βρίσκει κανείς;
Αυτή τη στιγμή έχω 9 προϊόντα (κωδικούς), 5 με βάση το ροδάκινο και νεκταρίνι, 3 με βάση το κεράσι και 1 με βάση την μπανάνα. Εννοείται ότι έπονται και άλλα φρούτα! Αναλυτικά οι συνδυασμοί είναι:
-Ροδάκινο, αρμπαρόριζα
-Ροδάκινο, πιπερόριζα, μοσχολέμονο
-Ροδάκινο, κρόκος, λεμόνι
-Ροδάκινο, μαύρη σοκολάτα, δυόσμος
-Ροδάκινο, ξύσμα λεμονιού, πιπεριά κόκκινη καυτερή
-Κεράσι
-Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, μέντα
-Κεράσι κρόκος, λαιμ
-Μπανάνα, μαύρη σοκολάτα, βατόμουρο

– Μπορεί κάποιος να δώσει παραγγελία με ότι γεύση θέλει;
Προς το παρόν δεν έχω ξεκινήσει επίσημα, αλλά στο άμεσο μέλλον ναι, θα μπορεί να παραγγείλει ότι γεύση και βάζο θέλει. Επίσης απευθύνονται και για γάμους, βαφτίσεις, δεξιώσεις κ.α σε βαζάκια της αρεσκείας τους.

– Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα spreads;
Οι μαρμελάδες ή αλείμματα (spreads) έχουν σκοπό πέρα από την αγαπημένη μας πατροπαράδοτη (φιλίτα) ιδιαίτερα με ζυμωτό ψωμί και τυρί από πάνω, να μπουν στην κάθε κουζίνα επαγγελματική, της νοικοκυράς, και οπουδήποτε αλλού.
Συνδυάζονται ιδανικά και αρμονικά με τυριά, σαλάτες, γλυκά, αρτοσκευάσματα, πουλερικά και κρεατικά… Και γενικά βάζοντας λίγη φαντασία παντού. Σύντομα μάλιστα θα υπάρχει και βιβλίο συνταγών!

– Που μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας;
Όπως προανέφερα τα προϊόντα δεν διατίθενται προς πώληση ακόμη μέχρι να ξεκινήσω επίσημα. Δίνω απλά σε φίλους και συγγενείς αφιλοκερδώς μόνο και μόνο για να έχω μια εικόνα μέχρι να βγουν τα προϊόντα επισήμως στην αγορά.

– Σε ευχαριστώ από καρδιάς, καλή αρχή στη νέα σου επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.