Δ. Ντέντης: «Γίνεται έρευνα στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε όλα τα πιστοποιητικά που κατατίθενται» – Πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό



«Βόμβα» από το βήμα της Βουλής έριξε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν και υγειονομικοί.

«Υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει ενδελεχή έρευνα».

Νοσηλεύτρια έφερε πιστοποιητικό από Παλαμά

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προς την Κοζάνη και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, καθώς νοσηλεύτρια, η οποία μέχρι πρότινος δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί, κατέθεσε πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται δύο ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μία να αφορά σε γιατρό του Μαμάτσειου.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος Εργαζομένων του Μαμάτσειου, σημείωσε ότι γίνεται επισταμένη έρευνα στο νοσοκομείο.

«Γίνεται έρευνα στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε όλα τα πιστοποιητικά που κατατίθενται».

Σύμφωνα με τον κ. Ντέντη, το πιστοποιητικό της εν λόγω νοσηλεύτριας κατατέθηκε γύρω στις 20 Αυγούστου και έφερε πάνω του όλες τις απαραίτητες σφραγίδες.

Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο 48 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται 4 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα.

Την ώρα που στην Κοζάνη ελέγχονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους 33 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Είναι όλοι από συγγενικό περιβάλλον και φίλοι. Η ίδια δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και τι επιπτώσεις θα είχαν οι πράξεις της», λέει ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά.

Η επί 12 χρόνια διοικητική υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά χτες το απόγευμα ομολόγησε την ενοχή της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν υπήρξε συνεργός.

«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου».

Η διοικητική υπάλληλος κατέθεσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, αστυνομικός στο επάγγελμα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ αναφέρει ότι 34 είναι τελικά τα άτομα που έλαβαν πιστοποιητικό την ώρα που ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία.

Με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Από το megatv.com

2 σχόλια στο άρθρο “Δ. Ντέντης: «Γίνεται έρευνα στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε όλα τα πιστοποιητικά που κατατίθενται» – Πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.