Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: «Με βαριά κληρονομιά από το χθες για το αύριο – 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ»



Είναι βαριά ευθύνη να επιχειρεί ένα πολιτικό όργανο να αποτυπώσει σε λίγες λέξεις τα πολιτικά επιτεύγματα του κόμματος που καθόριζε τον πολιτικό ανταγωνισμό της Μεταπολίτευσης. Γιατί αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ήταν το Κίνημα που άρθρωσε τις διεκδικήσεις μιας κοινωνίας που ήθελε να πραγματοποιήσει όσα ονειρευόταν, για την ίδια και τα παιδιά της. Ήταν το Κίνημα που ήρθε στην εξουσία για να δώσει σάρκα και οστά στη βούληση του Ελληνικού Λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία αλλά και κοινωνική απελευθέρωση – ισότητα των φύλων και ίδιες δυνατότητες σε άνδρες και γυναίκες να σπουδάσουν, να εργαστούν να σταδιοδρομήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί μια ανάμνηση κάποιας χαμένης «χρυσής εποχής», ούτε «ζει μονάχα στις καρδιές μας». Οι θεσμοί και τα έργα, τα συνολικά επιτεύγματα που άφησε η μακρόχρονη διακυβέρνησή του επιτρέπουν ακόμη και σήμερα στους Έλληνες να συμμετέχουν ισότιμα στην ισχυρότερη υπερεθνική οργάνωση του πλανήτη, να είναι κοινωνοί ενός ισχυρού νομίσματος, να απολαμβάνουν μια ειρηνική ζωή σε μια χώρα ισχυρή με σταθερή οικονομία.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί για το Κίνημα Αλλαγής μια σοβαρή υπενθύμιση. Ως άξιος συνεχιστής του έργου του ΠΑΣΟΚ, μοναδικό του καθήκον είναι να προτείνει και να διεκδικεί αξιόπιστες πολιτικές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πιο αδύναμων· να προτείνει πολιτικές που κάνουν τη χώρα πιο ισχυρή και την εθνική οικονομία πιο εύρωστη και ακμαία, επ’ ωφελεία των πολλών και όχι των λίγων.

Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ!

Ν.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.