Σε διαθεσιμότητα 93 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, 8 στο ΕΚΑΒ και 10 στα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κοζάνης


 

Ενενήντα τρεις εργαζόμενοι στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Ενότητας Κοζάνης, έχουν τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν την δουλειά τους.

Ειδικότερα, στο σύνολο των 530 εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εξήντα συνολικά υγειονομικοί μεταξύ αυτών 3 γιατροί 29 νοσηλευτές και 26 άτομα και άλλων ειδικοτήτων παρέλαβαν τα έγγραφα αναστολής εργασίας, ενώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από τους 450 εργαζόμενους οι τριάντα τίθενται σε διαθεσιμότητα, 2 γιατροί, 15νοσηλευτές και 16 άτομα άλλων ειδικοτήτων, βοηθοί θαλάμου , τραυματιοφορείς , παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε αναστολή εργασίας από χθες και οκτώ εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας από τους 148, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Το ανεμβολίαστο προσωπικό τίθεται σε αναστολή σύμφωνα με το νέο νόμο, με τα Νοσοκομεία να καλούνται να δηλώσουν τις ελλείψεις τους, ώστε να καλυφθούν τα κενά, που δημιουργήθηκαν. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για να επανέλθει κανείς στην εργασία του.

Οι αιτήσεις για επικουρικό προσωπικό ξεκίνησαν παρ’ όλα αυτά, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση των εσωτερικών μετακινήσεων στις κλινικές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία των νοσοκομείων, την ώρα που το μεγάλο ζητούμενο είναι η υποστελέχωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στα Κέντρα υγείας η διαπιστωτική πράξη αναστολή εργασίας ξεκίνησαν από χθες αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν σήμερα στους εργαζόμενους, που δεν έχουν εμβολιαστεί μεταξύ αυτών βρίσκονται γιατροί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό βρίσκονται αντιμέτωποι με την διαθεσιμότητα, στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός, ωστόσο 1 νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, 2 γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας και 1 γιατρός στο Κέντρο Υγείας Τσοτύλιου από χθες βρίσκονται σε αναστολή της εργασίας τους.

Εν τω μεταξύ ανοίγει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για δηλώσεις αναστολών. Για το χρονικό διάστημα από 2 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Σεπτέμβριο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Από το ertnews.gr


8 σχόλια στο άρθρο “Σε διαθεσιμότητα 93 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, 8 στο ΕΚΑΒ και 10 στα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κοζάνης

 1. Τον Ιούνιο του 2021 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα. Δεν νοείται λήψη μέτρων – ειδικών, οριζόντιων, μερικών ή συλλογικών- κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα δεσμευτική και κάθε παραβίασή της δίνει δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

  Μικρή λεπτομέρεια ανάξια σημασίας για τον πρωθυπουργό των εμβολιασμένων.

 2. Μπράβο τους . Ξυπνήστε ανθρωπάκια .
  Γίνεται πορεία στο υπουργείο υγείας αυτήν την στιγμή και τα βωθροκαναλα δεν λένε τίποτα. Σας απροσανατολιζουν. Να ξέρατε μόνο τι σχέδια ετοιμάζουν σε βάρος όλων μας . Και εσείς αντί να ενωθείτε μαλώνετε αναμεταξύ εμβολιασμενων και μη. Αυτό που γίνεται αφορά όλους μας και παρόλαυτα ακούω εμβολιασμενους να λένε καλά να πάθουν ας το κάνατε αντί να σκεφτούν ότι πρόκειται για ανθρώπους με παιδιά που θα μείνουν στον δρόμο. Ο φανατισμός και η κακία έχει κυριεύσει τον άνθρωπο. Εμείς να είμαστε καλά και για τους άλλους ούτε μας νοιάζει. Αλλά δεν είναι έτσι και θα καταλάβετε σύντομα τι θα γίνει. Λίγο ανθρωπιά και σεβασμό στον διπλανό μας δεν βλάπτει

  1. Δυστυχώς τον διχασμό τον πέτυχαν πολύ καλά. Όμως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι οι εμβολιασμένοι να καταλάβουν το λάθος που έκαναν.

 3. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης δεν έχει άποψη ; Αφήνει ανυπεράσπιστους γιατρούς που διώκονται αντιεπιστημονικά και αντισυνταγματικά ; !

 4. Ερώτηση αφελούς γιατί στις ελληνικές ΜΕΘ το ποσοστό κοβιτ ασθενών που καταλληγουν είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέσω όρο της Ευρώπης και όταν λέμε Ευρώπης δεν εννοούμε μόνο Αγγλία Γαλλία Γερμανία λέμε και ποιο φτωχά κράτη Εσθονία Ρουμανία κτλ..υπάρχουν ΜΕΘ νοσοκομείου που έχουν 100% θνησιμότητα (Αγρινίου πχ)..μπήκες μέσα
  από κοβιτ…μπάιι πας..που λεγε και το ανέκδοτο..αλλά εδώ δεν είναι ανέκδοτο ..είναι ζωές..έκλεισε ένας τρελός Αλβανός λέει τα μηχανήματα που κρατούσαν ζωντανό άσθενη κοβιτ γιατί τον ενοχλούσε ο θορυβος ..και οι υπεύθυνοι το πήραν χαμπάρι την αλλη μέρα..τη σόι ΜΕΘ ήταν αυτή (πάει αυτό παλιά ιστορία.. )ενδιαφέρει κανένα δικαστικό τι γίνεται εκεί μέσα….γινετε. σωστή δουλεια..η
  το κλασσσικο το ελληνικό …το επίδομα κοβιτ να περνουμε.. (υπάρχει και αυτό μαλωνανε λέει
  σε ένα ελληνικό νοσοκομείο πια σιτιστρια θα πάει το φαγητό στους άρρωστους για να πάρει το επιδομα) καλό είναι αυτο..το άλλο είναι κακό το κλασικό το βαθύ ΠΑΣΟΚ..η το βαθύ ΝΔ…τα ίδια σκ@τ@ετσι κι αλλιώς) σιγά μη πάω να δω τι θέλουν κάθε 3 και λίγο να με κολλήσουν κιόλας εγώ εγλυψα για να μπω εδώ καιι ξέρω και δύο βουλευτές …για αυτους έχει ο Θεός οποίος έχει καλή κρασει θα αντέξει..έχουνν ακουστεί τέρατα πως αφήνανε τους παππούδες να παρακαλάνε για λίγο νερό με ανοιχτά παράθυρα με μείον έξω..(παλιά αυτό τώρα είναι Αύγουστος) αλλά έρχεται πάλι χειμώνας οποτε…σε μια αρρώστια που προκαλεί πνευμονία..είναι δυνατόν..αυτά λέγονται δύο χρόνια τώρα από αφτί σε αφτί ..αλλά κανενός δεν υδρωνει το αφτί…είναι αλήθεια ή ψέματα κανένας δε ξέρει ..συγγενής δεν επιτρέπονται και οι Έλληνες είμαστε καχύποπτος λαός..και το τόσο το κάνουμε άλλο τόσο..τα νούμερα όμως δε βοηθούν… ενισχύουν την καχυποψία γιατί τόσοι νεκροί σε σχέση με της υπόλοιπες χώρες τη λάθος γίνετε..αν γίνετε. Στα ελληνικά νοσοκομεία…μπορεί να ναι και αυτό που έλεγε πέρσι ο Τσιορδας(και δεν τον απολυσανε αυτό στιγμή).. πέθαιναν από εγκεφαλικό τους βάζαμε κοβιτ(όποτε αρρωστήστε ελεύθερα δεν υπάρχει φόβος το ίδιο πεθαίνουμε με Γερμανούς και Άγγλους αρε Έλληνα μεγαλεία..την ίδια περιποίηση με Γάλλο από Λυών εχεις)..αυτός το βραβείο πάντως το πήρε από τον Πατριάρχη..μπορεί να ναι και το dna του Έλληνα ποιο ευαίσθητο από του Ρουμάνου ήτου Άγγλου ..εκεί δε ξέρω βγαίνει του Κούλη η γυναίκα και λέει στο κόσμο βγείτε στα μπαλκόνια χειροκροτήστε τώρα το ασθενοφόρο τώρα το περιπολικό..βγαίνουν εκεί ?… ή δεν είναι κανονικοί σαν εμάς..δε ξερω ρωτάω

 5. ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΆ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ ΧΩΡΊΣ ΚΑΝΈΝΑ ΑΊΣΘΗΜΑ ΕΥΘΎΝΗΣ ΓΙΑΤΊ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΜΉΝ ΠΕΘΆΝΟΥΝ ΕΝΏ ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ ΦΩΝΆΖΑΝΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌΣ ΓΙΑΤΊ ΕΊΧΑΝ ΦΡΑΚΑΡΕΙ ΤΆ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΌΤΑΝ ΝΑ ΜΉΝ ΚΟΛΛΉΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΊΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΆΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΆΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΊ Η ΊΔΙΟΙ ΚΆΝΟΥΝ ΠΊΣΩ , ΌΠΩΣ ΆΦΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΡΎΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΎ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ΌΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ Μ.Ε.Θ . ΌΧΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΎΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΥΓΕΊΑΣ . ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΌΛΟΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΈΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΎΝ ΚΑΙ ΌΣΟΙ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΓΕΊΑΣ . ΕΊΜΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΌΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΜΑΣ ΤΌ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ ΔΕΎΤΕΡΗ ΕΙΔΆΛΛΩΣ ΠΉΓΕΝΕΣ ΣΠΊΤΙ ΣΟΎ ! ΌΛΟΙ Η ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΚΆΝΑΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΏΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΏΝ ΥΠΌΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΏΝ ΜΑΣ . ΑΛΛΆ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΉ ΑΝΤΊΡΡΗΣΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΏΣ

 6. Ευτυχώς που έχεις εσύ “αίσθημα ευθύνης” .
  Ταλαίπωρε δεν ξέρεις τι γράγεις.. Η εημέρωσή σου είναι διάτρητη λαι το φρόνημά σου φασιστικό.

 7. Πέρα Από Το Ότι Είσαι Αμόρφωτος Και Ανορθόγραφος Είσαι Και Επικίνδυνος Για Την Ανθρωπότητα Σε Συμβουλεύω Να Πάς Να Το Κοιτάξεις Μήν Το Αφήνεις Έτσι !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.