Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων



Στην κατεύθυνση της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων συνεχίζει να κινείται ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων ενεργειακών αναβαθμίσεων από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο, την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, στο Δημαρχείο. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Σημανδράκος.

Οι συμβάσεις αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοζάνης, καθώς και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νέας Καρδιάς. Τα έργα περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, θερμομόνωση αδιαφανών εξωτερικών δομικών στοιχείων, θερμομόνωση δομικών στοιχείων οροφής εντός στέγης, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, νέα συστήματα αυτοματισμού, χωματουργικά, κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές, κ.ά.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Παιδικού Σταθμού» ανέρχεται σε 167.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ενώ συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 84.384,01 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η χρηματοδότηση είναι από το Ε.Α.Π. 2012-2016.

Επίσης, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νέας Καρδιάς» ανέρχεται σε 105.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ενώ συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 54.923,83 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η χρηματοδότηση είναι από το Ε.Α.Π. 2012-2016.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα ακολουθήσουν ενεργειακές αναβαθμίσεις σε ακόμη εννέα σχολικά κτήρια του Δήμου Κοζάνης. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης για τη μετάβαση σε κλιματική ουδετερότητα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.