Π.Ε. Κοζάνης: Έγκριση ένταξης έργων από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016



Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, οι εντάξεις των έργων βελτίωσης των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφορούν στις προσβάσεις σε επιχειρήσεις των Δήμων Βελβεντού, Κοζάνης, καθώς και των οικισμών του Δήμου Εορδαίας με τους προϋπολογισμούς των έργων να ανέρχονται σε 308.000,00€, 5.450.000,00€ και 3.580.000,00€ αντίστοιχα. Η υλοποίηση των έργων γίνεται από την Περιφέρεια, με Προγραμματική Σύμβαση με τους οικείους Δήμους, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται κατά 85% από την Περιφέρεια και κατά 15% από τους Δήμους.

Έγκριση ένταξης έλαβε επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση και η κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού «Φράγματος Σισσανίου», της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου. Αφορά στην κατασκευή Υ.Σ. ισχύος 0,33MW, προϋπολογισμού 700.000,00€ και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια.

Η Π.Δ.Μ, τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της για υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την πρόσβαση στις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος των παραγωγών και των ΤΟΕΒ. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η στήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των παραγωγών, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους και η μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί εξάλλου πυλώνα ανάπτυξης στη νέα εποχή της Δυτικής Μακεδονίας με την αξιοποίηση του να είναι υψίστης σημασίας και βασική προτεραιότητα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.