Έλληνας ορθοπεδικός στη λίστα με τους καλύτερους γιατρούς της Γερμανίας



Το διεθνές περιοδικό «Focus Magazine» δημοσιεύει κάθε χρόνο μία λίστα με τους καλύτερους γιατρούς της Γερμανίας. Η επιλογή γίνεται μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αφορούν το ιατρικό κομμάτι, την καινοτομία και την επιτυχημένη εξειδικευμένη πορεία των γιατρών, αλλά και τις δημοσιεύσεις και τις νέες μεθόδους που εφαρμόζουν στις ειδικότητες που υπηρετούν.

Ο Κυριάκος Δανιηλίδης, ορθοπεδικός με ειδίκευση στην τραυματολογία, με σημαντικές διακρίσεις στη χειρουργική ποδιών και την αθλητική ιατρική, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του διεθνούς περιοδικού με τους κορυφαίους γιατρούς της Γερμανίας για το 2021, με ειδικότητα την ορθοπεδική. Όπως λέει ο ίδιος, «πρόκειται για μία λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Focus Magazine» με τους καλύτερους γιατρούς που ειδικεύονται στην αθλητική ιατρική της Γερμανίας, οι οποίοι επιλέγονται από μια ομάδα που ερευνά την πορεία των γιατρών, τις δημοσιεύσεις τους, αλλά και τη σχέση γιατρού με ασθενή. Με ειδοποίησαν πως με συμπεριέλαβαν στη λίστα για το 2021, ενώ πριν λίγες ημέρες μου γνωστοποίησαν πως είμαι και πάλι σε υψηλή θέση στη λίστα που καταρτίζουν για το 2022».

Ο κ. Δανιηλίδης γεννήθηκε στην πόλη Letmathe της Γερμανίας, από Έλληνες γονείς που άφησαν την περιοχή της Δράμας και μετανάστευσαν στη χώρα, αναζητώντας καλύτερες προοπτικές ζωής. Ο ίδιος σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, επιλέγοντας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus και να συνεχίσει μέρος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα της ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, συνέχισε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αννόβερο, αναλαμβάνοντας τη θέση του καθηγητή, όπου υπηρετεί από το 2019. Έχει στο ενεργητικό του, περισσότερες από 70 ερευνητικές δημοσιεύσεις και 700 ομιλίες, σε εθνικά και διεθνή πανεπιστήμια, συνέδρια και ορθοπεδικά κέντρα. Σήμερα, εργάζεται στο Ορθοπεδικό και Τραυματολογικό Κέντρο του Ρέγκενσμπουργκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.