Εμβολιασμός: Απελπισμένοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Μας αναγκάζουν να διώξουμε τους μισούς πελάτες»



Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους όπου θα μπορούν να βρίσκονται μόνο αν έχουν κάνει rapid test.

«Οι νέες αποφάσεις για τα γυμναστήρια είναι τραγικές. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση διότι λόγω καλοκαιριού η κινητικότητα στα γυμναστήρια είναι περιορισμένη», λέει στο ThessToday.gr, ο Κώστας Κοπαρανίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Η σεζόν μας ξεκινά από Σεπτέμβρη και το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι οι νέοι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Μας αναγκάζουν να διώξουμε το μισό πελατολόγιό μας αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, συνεχίζει ο ίδιος επισημαίνοντας ότι:

«Το κόστος των rapid test αποθαρρύνει τους υποψήφιους πελάτες καθώς το κόστος φτάνει στα 80 ευρώ τον μήνα. Θα χάσουμε πολλούς πελάτες που έχουν ήδη κάνει συνδρομή και φυσικά δεν είναι εμβολιασμένοι».

Εμβολιασμός – γυμναστήρια σε κρίση

«Μέχρι στιγμής το 10-12% των γυμναστηρίων της Θεσσαλονίκης έχει ήδη βάλει λουκέτο, λόγω των συνεπειών από τα lockdown. Και αναμένεται να κλείσουν περισσότερα αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα» τονίζει γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στα γυμναστήρια από τις 13 Σεπτεμβρίου, μόνον οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου θα έχουν πρόσβαση, επιδεικνύοντας το ανάλογο πιστοποιητικό, το οποίο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης νομιμοποιείται να ζητά στην είσοδο και να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής «Covid Free App».

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση έχοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών, αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δέχεται αν το επιθυμεί. μόνο εμβολιασμένους στον χώρο της.

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εμβολιασμός: Απελπισμένοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: «Μας αναγκάζουν να διώξουμε τους μισούς πελάτες»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.