Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με εκπροσώπους του κλάδου των οινοποιών



Την προετοιμασία του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οινοτουρισμού που θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία, συζήτησε με οινοποιούς της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021.

Το συνέδριο θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Τουρισμού και στην σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση οργανωτικής επιτροπής, υπό την Περιφέρεια, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Οινοποιών και υπηρεσιακών στελεχών, για την προετοιμασία του.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εκπόνησης Στρατηγικού Σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο και το οποίο θα εκπονήσει η Περιφέρεια, από κοινού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 

 
Το Στρατηγικό Σχέδιο θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο Επιχειρησιακό που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Ο κ. Κασαπίδης, απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία προς όλους τους οινοπαραγωγούς της Περιφέρειάς, καθώς και προς όλους τους εμπλεκόμενους με τον Οινοτουρισμό, στις επόμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, έπειτα από αυτήν την αρχική και πολλά υποσχόμενη πρώτη επαφή.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε την σπουδαιότητα του κλάδου για την τοπική οικονομία και την προβολή της περιοχής, καθώς και την ανάγκη να αναπτυχθεί και να καινοτομήσει ο κλάδος προλαβαίνοντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά για «πράσινα», βιολογικά, πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα, υψηλής αξίας και ταυτότητας προέλευσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.