Αναστολή εργασίας σε 3 εργαζόμενους της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης



Η μετατροπή του εμβολίου από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την ενεργητική στήριξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών, όπως αποδείχτηκε από την υλοποίηση της απόφασης από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης που έβγαλε σε αναστολή 3 εργαζόμενους σε ΚΗΦΗ και Βοήθεια στο Σπίτι.

Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αυτοί που κόπτονται σήμερα για την προστασία του λαού από την πανδημία τι έχουν κάνει για την εξασφάλιση της επάρκειας όλων των ασφαλών εμβολίων που είναι διαθέσιμα; Τι έχουν κάνει για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωσή της με όλο το αναγκαίο προσωπικό-υποδομές εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσει την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στον πληθυσμό με ασφάλεια;
Τι μέτρα πήραν για την προστασία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ, στους στρατευμένους, στους χώρους υποδοχής μεταναστών, που έχουν αποτελέσει κατά καιρούς εστίες υπερμετάδοσης;

Η απάντηση στο λαό είναι γνωστή. Από την πρώτη στιγμή επιστράτευσαν την ατομική ευθύνη για να μην στερήσουν χρήμα απο την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων για τις ανάγκες της υγείας του λαού . Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί που βγάζουν σήμερα σε αναστολή εργαζόμενους για την «προστασία» της υγείας του λαού χλεύαζαν την Λαϊκή Συσπείρωση που κατήγγειλε ότι εν μέσω πανδημίας τα σχολεία ξεκινάνε με λιγότερες καθαρίστριες και την ανάγκη πρόσληψης περισσότερων, που πρότεινε να διατεθούν χώροι του Δήμου που μπορούν αξιοποιηθούν ως τάξεις για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη κτλ. Αυτοί που έχουν αφήσει το ιατρείο του Δήμου χωρίς προσωπικό μετά την λήξη του οκταμήνου της νοσηλεύτριας που εργαζόταν.

Αλήθεια πριν προχωρήσει σε αυτό το μέτρο η κυβέρνηση και ο Δήμος :
 

 
Έχει προχωρήσει σε εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα, τις παρενέργειες και τις πιθανές επιπλοκές των εμβολίων, καθώς και η έγκαιρη και δωρεάν ιατρική παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους;

Προχώρησε σε υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο με βάση το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς ώστε επιλέγεται το καταλληλότερο σκεύασμα με βάση το προφίλ κάθε ασθενούς αλλά και να εντοπίζονται τυχόν εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό;

Εξασφάλισε την συστηματική παρακολούθηση της υγείας των εμβολιασμένων, της ανοσιακής τους επάρκειας και την φαρμακοεπαγρύπνηση;

Αν τους ενδιέφερε η υγεία του λαού δεν θα άνοιγαν τη συζήτηση εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας για κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων άλλα θα έπαιρναν μέτρα για τη πλήρη στελέχωση και ενίσχυση τους.

Οι χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, είναι δικό τους έγκλημα. Τώρα στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους. Την ώρα που οι δομές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο, εγκληματικό να γίνονται διαθεσιμότητες με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε ΟΧΙ στον “κοινωνικό αυτοματισμό” και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.

7 σχόλια στο άρθρο “Αναστολή εργασίας σε 3 εργαζόμενους της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Καταδικάστε τους ανθρώπους στου Γουδή για να γινει πιο ηχηρη η ελευθερια και η δημοκρατια σας υποταγμενα ανθρωπάκια!!!

  2. Αλοιμονο να υπηρετουν την επιστημη εθελόδουλοι,υποταγμενοι!!
    Π.χ αυτος ο βασιλακοπουλος που όσο βλεπει να μην εμβολιαζονται,οσο ήθελε,οι άνθρωποι υβριζει,ειρωνευεται και απο βδομαδα τον βλεπω να κραταει και καμιά χατζαρα για να μας πεισει να εμβολιαστουμε για το καλό μας βεβαιως!βεβαιως!
    Δεν μπορουν να πείσουν τους ανθρωπους με επιχειρηματα και κρατανε στην τηλεοραση απ το πρωι μεχρι το βραδυ τη ρομφαία και όποιον πάρει!!
    Ακουσε μαιδανε των λοιμωξιολογων: οι σοβαροι επιστημονες δημοσιευουν μελετες,άρθρα σε περιοδικα,εφημεριδες,ηλεκτρονικο τύπο και δεν βγαινουν στις τηλεορασεις για να διαλαλησουν την επιστημη τους!!!
    Δεν πιστευω οταν βγηκαν τα αξιοπιστα εμβολια της ιλαρας,κοκκυτη,ερυθρας και άλλα σημαντικα να υπήρχαν μαιδανογιατροί που βγαιναν στα ραδιοφωνα απ το πρωι μεχρι το βραδυ;
    Καταντησατε αντιπαθητικοι,αποκρουστικοι τρεις – τεσσερις απο σας,βαρεθηκαμε να σας βλεπουμε στην τηλεοραση σαν τους κράχτες των τσίρκο και της λαικης αγορας να μας πασάρετε τα προιόντα της ελευθεριας σας η καλύτερα της εθελοδουλείας σας!!
    Ο μόνος λογος που βγαινετε στο γυαλι ειναι να μας πείσετε για την ορθότητα των λεγονένων σας η να πεισθούμε πόσο εξαρτημενοι και εθελόδουλοι είστε;

    1. ………….. τα αξιοπιστα εμβολια…………………….

      Την αξία των παλαιών εμβολίων ουδείς αμφισβητεί και ειδικά οι παιδίατροι και όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επίπτωση τους στη δημόσια υγεία.
      Την τελική αξία αυτών των εμβολίων θα την δούμε μελλοντικά όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για όλες τις επιπτώσεις τους, άμεσες, έμμεσες, μακροχρόνιες κλπ. Μην μπερδεύουμε λοιπόν τα γνωστά καλά παλιά εμβόλια με τα νέα υπό έλεγχο.

      απόσπασμα από άρθρο
      Ιωάννη Καβαλιώτη , Παιδιάτρου – Λοιμωξιολόγου, πρώην Διευθυντού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης

  3. Να προμηθευτεί ο Δήμος και κίτρινη μπογιά να σημαδέψει και τσ σπίτια των ανεμβολιαστων… έχει περισσέψει πολλή απο την Γερμανική Κατοχή….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.