ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Συλλυπητήρια για το θάνατο της συντρόφισσας Βάσως Βαγενά



Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τη συντρόφισσα Βάσω Βαγενά, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, έχοντας συστρατευτεί σε όλη της τη ζωή με το ΚΚΕ, με την πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Η ζωή της ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την ταξική πάλη, με την υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Πήρε θέση στον αγώνα από μικρή ηλικία. Εντάχθηκε στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη μεγάλη αυτή ταξική αναμέτρηση.

Έχασε τον πρώτο της σύντροφο, με τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί, στη μεγάλη μάχη της Φλώρινας.

Στη συνέχεια πήρε το δρόμο, μαζί με άλλους χιλιάδες, για την πολιτική προσφυγιά στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί παντρεύτηκε το Νίκο Βαγενά, απέκτησαν άλλα δύο παιδιά. Στη συνέχεια επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.
 

 
Όλη της η ζωή ήταν συνυφασμένη με την πορεία του Κόμματος. Σε όλη της τη ζωή, σε όλες τις καμπές, στάθηκε άξιο μέλος του ΚΚΕ, περήφανη κομμουνίστρια.

Συντρόφισσα Βάσω, το παράδειγμα σου ας είναι έμπνευση για τις νέες γενιές κομμουνιστών. Η ζωή σου, η ακλόνητη στάση σου, ας είναι μια παρηγοριά για τα παιδιά σου, τους συγγενείς σου, τους αγαπημένους σου, τους συντρόφους σου στο Κόμμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της συντρόφισσας Βάσως.

Σε αποχαιρετάμε με την υπόσχεση ότι με μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη θα συνεχίσουμε την πάλη μας για το δίκιο του λαού μας, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Καλό ταξίδι συντρόφισσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.