Πυρκαγιά και χαλάζι έπληξαν την πατατοπαραγωγή και την κτηνοτροφία του οροπεδίου Πολυμύλου



Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά στο όρος Βέρμιο, στη Ζωοδόχο Πηγή, Κοζάνης, που στο πέρασμά της άφησε τα σημάδια της στο περιβάλλον αλλά και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Μετά από καταστροφές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα και οι πυρκαγιές, ήρθε και το χαλάζι να επιδεινώσει το πρόβλημα στις καλλιέργειες του οροπεδίου Πολυμύλου.

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και οι παραγωγοί της ορεινής πατάτας Πολυμυλου αφού τα μισά και περισσότερα στρέμματα που καλλιεργούν, σε υψόμετρο 1400 μέτρων, έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λίγες μέρες πριν την συγκομιδή. Οι καλλιεργητές επρόκειτο να μαζέψουν την σοδιά τους σε λίγες βδομάδες, άλλα λόγω του χαλαζιού καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις από τις καλλιέργειες.

Οι πατατοπαραγωγοί του Πολυμύλου μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή σε περίπου 300 στρέμματα καλλιεργειών και ζητούν την βοήθεια της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι που αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλες περιοχές, αφού μετά την φωτιά που κατέστρεψε τα βοσκοτόπια, δεν υπάρχει τόπος πλέον να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.

Οι πατατοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας για να σταθεί όρθιος ο πρωτογενής τομέας.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.