Βίντεο: 6 συλλήψεις για διακίνηση 63 κιλών ακατέργαστης κάνναβης στην Καστοριά



Συνελήφθησαν χθες (15-08-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 6 άτομα, πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 29 έως 33 χρονών και μία 32χρονη ημεδαπή, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού, -4- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν:

-62- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -63- κιλών και -850- γραμμαρίων,

-2- συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ένα -1- κιλό και -441- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας και

-168- γραμμάρια χασισέλαιο, τις οποίες προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες παρέλαβε ο 29χρονος από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.
 

 

 
Παράλληλα, στο σημείο εντοπίστηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς και επιβάτες τους προαναφερόμενους λοιπούς αλλοδαπούς και τη 32χρονη ημεδαπή, οι οποίοι λειτουργούσαν ως συντονιστές-προπομποί, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό, την απρόσκοπτη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας τον 29χρονο για ενδεχόμενο επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, στην οικία του 29χρονου σε περιοχή του Κιλκίς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -200- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-64- κιλά και -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-1.441- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
-168- γραμμάρια χασισέλαιο,
-3- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
-9- κινητά τηλέφωνα με -9- κάρτες SIM και
το χρηματικό ποσό των -1.300- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.