Αιανή: Τοποθετήθηκε ψηφιδωτό έργο από την αρχαία, τη βυζαντινή και τη νεότερη ιστορία της Αιανής



Στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας της Αιανής – Ιστορική Έδρα του Δήμου Κοζάνης τοποθετήθηκε ψηφιδωτό έργο με γεωμετρικό και φυτικό διάκοσμο εμπνευσμένο από την αρχαία, τη βυζαντινή και τη νεότερη ιστορία της Αιανής.

Η πρόταση της Κοινότητας να διακοσμηθεί ένα σημείο του πεζόδρομου της κεντρικής πλατείας με ιστορικά στοιχεία έγινε πράξη με την προσφορά και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γρηγόρη Τζιαναμπέτη.

Οι εργασίες αποπεράτωσης διήρκησαν έναν μήνα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πέτρες από την ευρύτερη περιοχή της Αιανής όπως μας ανέφερε ο ίδιος.

Στο έργο επίσης συμμετείχαν με την προσφορά τους οι Ελευθέριος Τζιαναμπέτης, Βασίλειος Πέλεκας και ο Δημήτριος Ζουμπουνίκος.
 

 
Η Κοινότητα Αιανής τους ευχαριστεί θερμά για τη γενναιόδωρη προσφορά τους.

Μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις επιδιώκεται η επίτευξη μιας θεαματικής αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου.

Σημαντική πνοή επίσης στην περιοχή δίνει η συνέχιση του σχεδιασμού της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, στο οποίο σήμερα συγκεντρώνεται η εμπορική δραστηριότητα και η πλειοψηφία των χώρων πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας, αλλά και η ανάπλαση της περιοχής που συνδέει την Αιανή με το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αιανή: Τοποθετήθηκε ψηφιδωτό έργο από την αρχαία, τη βυζαντινή και τη νεότερη ιστορία της Αιανής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.