Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και μηνύματα συμπαράστασης από Σωματεία και Συλλόγους της Κοζάνης για τους πυρόπληκτους της χώρας



Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τα εργατικά σωματεία της Κοζάνης προς τους πυρόπληκτους

Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αναζητηθούν σε μια πολιτική που ασκείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα “ρίχνει” όλα στην κλιματική αλλαγή, στα “ακραία” καιρικά φαινόμενα και στην “ατομική” ευθύνη.

Λίγο καιρό νωρίτερα οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και Συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν με έπαρση ότι “ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος”.

Όμως, όπως δεν μπορούσαν να “γεννήσουν” ΜΕΘ, και λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι δεν μπορούν να “γεννήσουν” και πυροσβεστικά. Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους καθορίζονται από το πρόγραμμα πώς θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την “πράσινη ανάπτυξη”.

Πώς θα γίνουν ” μπίζνες” στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι. Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτόν το σκοπό. Η οργή είναι μεγάλη. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί από το επίκεντρο της συζήτησης και του αγώνα η επόμενη μέρα της ζωής των πληγέντων, των εργαζομένων.
 

 

 
Σε αυτά τα πλαίσια τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης, Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.Ε.Ν) Δυτικής Μακεδονίας παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας ως αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης αλλά και στα μέλη των σωματείων και σε όλο το λαό της Κοζάνης, για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου και τις ώρες 19:00 έως 21:00, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.


Το Δ.Σ. των ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ Κοζάνης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες, από την πρωτοφανή λαίλαπα που πλήττει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και μας αφήνει και πάλι άναυδους, μπροστά στο μένος της.

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας, αφορούν και σε όλους αυτούς που με αυταπάρνηση και ¨δυστυχώς¨ με αυτοθυσία, παλεύουν ακατάπαυστα σε μια άνιση μάχη, με το πιο τρομακτικό στοιχείο της φύσης.

Υποβάλλουμε το σεβασμό μας σε όλους αυτούς και τις ευχές μας για γρήγορη ανακούφιση και ανάκαμψη σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους και υπέστησαν μια τόσο βίαιη και αναπάντεχη καταστροφή.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Βλαχόπουλος



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ .

Ενημέρωση:

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να συνδράμουμε στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας.

Τα είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι:

παυσίπονα

αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες

  • πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας

νερά

κονσέρβες

φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα

γάλατα εβαπορέ

μακαρόνια, ρύζι

χυμοί

Ζωοτροφές

Από σήμερα Δευτέρα 09/08/21 και μέχρι την Παρασκευή 13/08/21 θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης ώστε να αποσταλούν στους πυρόπληκτους. (Χώρος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης: Αίθουσα Κατηχητικού) .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.